SEGMEN: Blogger Pilihan TERJAH

yeah…sejak aku aktif berblogging balik ni,belom penah lagi aku join mana2 segmen.. td masa ping kat fb,ternampak post chegu zubir nih, so aku bukak dan baca term2 nye…

1) tajuk entry: Segmen: Blogger Pilihan TERJAH
2) letak header c.z dan link ke entry ini..
3) Buat ayat guna perkataan “TERJAH” – ayat mestilah tak sama dengan tajuk entry..( ayat tak kisah panjang mana)
contoh: saya suka TERJAH blog chegu zubir
4) letak url entry pada ruangan komen entry ini….
p/s: jemput follow blog c.z ni untuk tidak lepas apa2 update dan kalau sudi like fan page c.z yer..(melakukan sesuatu dalam kerelaan lebih bermakna berbanding dalam keterpaksaan)

ok,nombo 1 dah, nombo 2 pon dah, nombo 3 tu td aku nak cari lirik lagu terjah yang amy nyanyi sebenarnye, skali xde lak kat page 1st hasil carian aku kat google. so aku pon terfikirla camne nak buat ayat dari ayat terjah tu. so aku nak citer kriteria blog2 yang aku suke terjah.

secara jujurnya aku suke terjah secara rawak, bile aku g ping blog aku kat mana2 web atau fb, nanti aku list entri2 yang latest atau yang top, so yang tu yang aku terjah. aku xberapa nak terjah blog yg bloggernye jenis budget hot,budget popular,cam bagus, blogger yang suke follow blog org pastu soh org follow die balik, pastu blog org yang penah komen kat blog aku. tapi selalunya… bukan lah blog yang baru komen, blog blogger yang dah komen kat blog aku beberapa hari(kadang berminggu) yang lepas. yang tu lah… pastu blog2 kat drop link yang kat situ lak, tapi tak la semua skali… ikut turn ar… memula aku akan pilih satu nombor secara rawak, contohnye nombo 16,blog kat nombo 16 tu aku terjah, pastu aku tambah 7, so 16+7=23, blog nombo 23 lak aku g terjah, pastu tambah 7 lagi,nombo 30 lak aku g, camtula selalunya aku g terjah blog orang, kenapa 7? sebab  dulu penah la aku g kem motovasi, so die wat cam segmen, kenali nombo kite(lebih kurang camtu la)so die soh tambah nombo2 kat tarikh lahir kite, so aku tambah la 1+2+9+1+9+8+4=34, pastu 3+4 lak same dengan 7, so die terangkan nombo tu, start tu,aku suke nombor 7 hehehe… tu je pon… hahaha…

{prtm}

(Visited 33 times, 5,352,326)

16 thoughts on “SEGMEN: Blogger Pilihan TERJAH

  1. heyyy . salam hee . singgah terjah & follow dari segmen sama ^^”

    salam perkenalan okenggg ? kuikuikui . ^^

  2. tak suka join segmen..tapi ada sekali tu join segmen blogger aried..dan aku macam jakun je bila nak kene ikut step2 segmen ni..hehehe..tapi seronok jugak jin segmen untuk pertama kalinya..hehe

    p/s:knp tulisan kabur semacam..aku yang rabun ke line aku tak mantap ke alongxp bru setting tulisan..xnampak la..=D

    • @pjah, aku rs line ko slow sbb tum blog ni xabes load lagi,atau monitor tu dah problem… aku tgk ok je…
      aku kalau segmen camni ok la lagi,yg simple2 ok la… tp klu segmen tu meleret semacam,pastu nampak cam nk promote tuan punya segmen je lebih,mmg aku x join ar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge