Segmen Adzriel AB : Nama pilihanku

Setelah sekian lama aku tak join segmen, hari ni aku nak join segmen yang dibuat oleh kak liza. segmennye mudah… camni syarat2 nye…

1) Mestilah nak kena ada blog/website.
2) Tajuk segmen : “Segmen Adzriel AB : Nama pilihanku
3) Letak gambar header blog ni dalam entry
4) Entry siap, letak link dalam komen entry aku ni.

ok, berpandukan pada 2 orang yang dah join segmen ni iaitu sitiebby dan Eyrique Ettiqazz.  ,aku pon buat gak…

disebabkan bnd ni aku wat spontan,aku just ingat nama yang aku suka, “ANDI”…

aku suke name ni sbb masa aku belajar kat kolej dulu,aku serumah ngan sorang budak tawau nih, nama die Andi Abdul Ghani. nama panggilan adul. boleh tahan sengal2 kuda gak la budak nih, tapi otak cargas, poragramming? kacang je pada die… pandai main muzik, apa yang menarik, die ni drummer dalam band die,tapi die kalau maen gitar pn hebat, wlaupun band die maen lagu2 black metal,tapi membe aku ni, lagu nasyid ke dangdut pon die boleh maen, selalunye sebelum die tidur, sambil baring,ngan mata tertutup, dan gitar di perut, die maen lagu man bai, kau ilhamku, kalau gitar tu dah senyap tu maknenye die dah tidur la tu.

pastu adik beradik die ni mmg hebat2 la… kuarge die ni alim2… die n abg sulong die je agak tak berapa alim, kakak die pensyarah kat U kat sarawak(kalau tak salah),yang pasti pensyarah la… abang die, masa tu amek medik kat USM.

Adik beradik die sume ada ANDI dalam name diorg, cam membe aku tu la… dek kerana kagum nagn kuarge die nih, maka aku telah letakkan ANDI dalam nama anak2 aku, Muhammad Andi Haikal dan Muhammad Andi Hazim, aku penah cari makna nama andi,tapi tak jumpe… hasil pertanyaan aku kat bro google, aku jumpa yang nama andi ni nama bugis…wow… haha..

sekian sahaja dari saya 🙂

 

(Visited 67 times, 5,351,169)

14 thoughts on “Segmen Adzriel AB : Nama pilihanku

  1. betulll… memang nama bugis. besar pengaruh nama kawan along ni.. sampai anak2 pun letak nama andi. ha..ha.. tang sebut cargas yg nak tersenyum ni, bunyi banjar je. kalau kawan along tau, sure dia bangga & happy. TQ sebab sudi join segmen kak liza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge