Betul ke kucing ada 9 nyawa ?

betul ke kucing ada 9 nyawa? topik atau entri ni terbit dalam fikiran saya bila saya asyik ambil gamba kucing saya, cici, then saya cakap kat isteri saya, kalau orang macam makcik saya, mesti dia marah kalau ambil gambar kucing, sebab akan mengurangkan nyawa kucing tu… then wife saya cakap, betulla.. hahaha… saya dan kebanyakkan […]

kontest muka ntah pape jer

mase aku tengah tdo, tetibe ade notification masuk fon, ngan mamai2 tu aku bukak n klik maybe, pastu td aku bukak balik kat fb. huhu… ade gak blogger yang nak invite blogger suam2 ketiak cam aku ni… so aku pon dengan ini menjointkan diri aku…syarat2nye adelah : mesti jadi follower gua(dah, follower ke 117) letak […]

Kenapa laptop jadi panas?

Saya baru lepas servis kipas laptop sorang makcik ni, atau lebih tepat lagi servis sistem pengudaraan untuk pemproses laptop tu. Dan itu yang buat saya nak share sebab kenapa laptop jadi panas dan tips untuk mengurangkan sebab laptop jadi panas. Punca yang buatkan saya servis laptop makcik tu adalah sebab dia tunjuk error yang selalu […]

Teh herba balung

Teh herba balung ? apa tu? apakah? benda pertama yang terlintas dalam fikiran saya  bila terpandang perkataan balung ni adalah balung jugak kan? Tapi sebenarnye… ceritanya macam ni… sape yang follow instagram saya @alongxp mungkin perasan gambar ni nape gambar tak cun? kasi sponsor satu smartphone yang kaw2, cun lah gambar tu nanti hehehehe. Ni […]