Apa beza antara blogspot dengan wordpress?

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, masih ramai lagi rupanya yang tak tahu apa beza antara blogspot dengan wordpress. Ada blogger yang dah mula tertarik dengan wordpress, tapi takut sangat nak berhijrah kepada wordpress, sebab boleh dikatakan besar juga lah perbezaan antara 2 platform blogging ni. Tapi pada saya, kalau korang boleh belajar […]

Petua menghilangkan bau badan

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com. Apa khabar? Hari ni saya nak kongsikan satu petua iaitu petua menghilangkan bau badan. Petua menghilangkan bau badan Petua menghilangkan bau badan yang saya nak kongsikan ni sesuai sangat untuk mereka yang menganggur atau sering di reject sebab masalah bau badan. Petua menghilangkan bau badan adalah satu petua […]

Kenapa orang dulu boleh tahan lama?

ni nak cerita la kan… tadi saya nak g kedai, lalu depan satu rumah, kiranya rakan sekerja la. Pastu teringat yang dia apply nak pindah tempat kerja. Dia cerita ngan kawan-kawan yang lain, sebenarnya dia taknak pindah, tapi laki dia suruh, haaa… masa tu la saya terfikir yang kenapa orang dulu boleh tahan lama. Kenapa […]

Virtualbox – komputer dalam komputer

Alkisahnya nak cerita pasal virtualbox ni bila ada rakan sejawatan tak tahu ape benda virtual box tu, xpela… saya dulu pon tak tahu gak… bila sorang sifu ni asyik sebut virtual machine je. Saya google la apa benda virtual machine tu, dan salah satu software popular bagi menghasilakan satu virtual machine ni adalah virtualbox ni […]