Review Windows 10 oleh Alongxp

Review Windows 10 oleh Alongxp Review Windows 10 oleh Alongxp. Siapa alongxp? sayalah.. huhu… kenapa ada oleh alongxp? sebab saya review windows 10 ni dari sudut mata saya sebagai seorang pengguna biasa, sebagai juruteknik komputer, sebagai perunding teknologi maklumat, sebagai seorang yang edit gambar, sebagai seorang jurugambar, sebagai seorang blogger, sebagai seorang pembuat laman web […]

Laptop sebagai wifi tanpa software

Laptop sebagai wifi tanpa software Macam mana nak jadikan laptop sebagai wifi tanpa software? Mungkin ada sesetengah orang yang pakai tablet macam ipad yang hanya boleh bersambung ke internet menggunakan wifi sahaja. Atau mungkin bandwith mobile data dah habis, atau kredit habis. Pilihan yang ada untuk menggunakan internet adalah menggunakan broadband melalui laptop. Masalahnya anda […]

Tips photoshop buat tulisan dipermukaan

Idea nak kongsi tips photoshop buat tulisan dipermukaan ni timbul masa buat entri bloglist berkategori hari tu. Kalau tengok entri tu ada gambar ni Seolah-olah tulisan tu dibuat dari kayu dan ditampal kan? kalau tengok kat featured image post tu pulak, macam ni.   Macam di ukur pada kayu tu pulak kan? hakikat sebenarnya dengan […]