Kenapa orang dulu anak ramai

Penah ada orang timbulkan persoalan kenapa orang dulu anak ramai. Kalau 12 orang anak tu kira biase je… Kenapa orang zaman sekarang anak sikit? 5 tu dah kira ramai dah… standard 2 ke 3 orang je. Well… banyak sebabnya…sempena malam jumaat ni, saya buat 1 entri malam jumaat , jom kite tengok kenapa orang dulu […]

Kenapa ambulans lambat sampai?

Tertarik dengan pos yeop maz pasal kenapa ambulans lambat sampai, yang diambil dari Penolong Pegawai Perubatan, saya rasa saya nak ulas sedikit pasal isu kenapa ambulans lambat sampai dari sudut pandangan mata saya sebagai orang awam. Saya teringat dalam cerita 3 idiots, mak kawan si watak utama ni cakap, kat negara ni, pizza boleh sampai […]

Kenapa orang dulu boleh tahan lama?

ni nak cerita la kan… tadi saya nak g kedai, lalu depan satu rumah, kiranya rakan sekerja la. Pastu teringat yang dia apply nak pindah tempat kerja. Dia cerita ngan kawan-kawan yang lain, sebenarnya dia taknak pindah, tapi laki dia suruh, haaa… masa tu la saya terfikir yang kenapa orang dulu boleh tahan lama. Kenapa […]

Pendidikan awal Anak – Manners Before Knowledge

Pendidikan awal Anak – Manners Before Knowledge Tajuk yang sama dengan entri dari blog FAD,Pendidikan awal Anak – Manners Before Knowledge yang di tulis beberapa hari yang lalu, saya ternampak masa baca satu entri di blog Najihah razali. Macam biasalah, bila saya nak komen,tapi panjang sangat tahap dah boleh buat entri, baik saya buat entri […]