macam mana nak buat gambar censored

terfikir macam mana nak buat gambar censored bila draft entri yang akan diterbitkan hari khamis malam jumaat ni… pasal gambar lucah tersebar kat internet huhu… so saya terpaksa la edit beberapa gambar tu, kasi censored sikit, kang kena saman lak kan? haha.. so ni saya nak share ckit benda yang saya baru belajar balik, dah […]

Tanda korang(awex) dah jatuh cinta kat si dia

ok,entri pertama, cara pikat perempuan nampaknya ramai yang setuju, entri kedua, tanda-tanda awek tu dah sangkut pulak, boleh dikatakan memberikan banyak gak traffik… wlaupun ada yang membidas, siap buat entri lagi, tapi saya tak marah atau kecik hati, sebab apa yang saya paparkan dalam ni adalah secara umum, bukannya detail, so tak semestinya 100% betul […]

Gambar komputer awal (1940an-1960an)- part 1

Kita sering beranggapan komputer adalah satu fenomena yang sangat moden, tetapi sebenarnya terdapat banyak komputer sekitar 50 tahun lepas. Mereka bukanlah komoditi setiap orang, sebaliknya terhad kepada kerajaan dan kegunaan korporat. Dan mereka memang besar. Sebahagiannya mempunyai nama-nama imaginatif seperti Whirlwind, Colossus dan Pegasus, sementara yang lainnya sedikit kurang puitis dengan nama seperti Z4, AN / FSQ-7 and ENIAC. Di bawah kita akan melihat 19 contoh komputer-komputer dari peringkat awal, usaha-usaha perintis yang walaupun canggih pada […]

#lynkbloggerdinner menyesal

ni cerita hari jumaat yang lepas, bila mana saya turut dijemput ke satu event blogger yang saya kira agak mewah juga la walaupun di hotel 4 bintang iaitu #lynkbloggerdinner. Saya tak banyak pergi event blogger, tapi bukan tak pernah langsung, biasanya di cafe-cafe, dewan… tapi kali ni di hotel dan yang pastinya event #lynkbloggerdinner ni […]