lukisan digital

Bukan nak terangkan definisi lukisan digital, cuma nak kongsi hasil lukisan digital yang saya hasilkan je… saya suka melukis, tapi jarang melukis, sebab masa lapang dah makin jarang ada… kemahiran(mahir ke? macam tak berapa je) saya lebih kepada potret, tapi saya teringin nak buat karikatur, tapi buat karikatur memang sangat susah pada saya… sebab ada […]

Lukisan muka yang menarik

Dah bosan buat lukisan kat dinding sekolah? kat bus stop? kat kereta jirang yang budget hebat? dah tak tau nk lukis kat mana lagi? apa kata try buat lukisan muka macam diorang ni… mana tau boleh buat bisnes kan? macam dah tak de benda lagi dah nak dibuat… yang ni bukan takat talam dua muka […]

Terjebak dengan coc (clash of clans)

Terjebak dengan coc (clash of clans) Terjebak dengan coc (clash of clans) juga saya akhirnya. Dari tahun lepas lagi ramai yang dah menghasut saya untuk main coc ni. Tapi saya jenis orang yang tak suka sangat main game sebab pada saya ia sesuatu yang membuang masa saya,terutama game yang memerlukan komitmen macam clash of clans […]

Komponen asas komputer

Komponen asas komputer Selama ni saya banyak berkongsi pasal komputer dan tips-tips berkaitan komputer, tapi rasanya saya tak pernah buat satu entri pasal komponen asas komputer. Saya pernah post projek pemasangan pc baru. Tapi penerangan dalam tu pon simple sangat. Saya sangka benda ni satu benda yang semua orang mesti dah tahu. Tapi rupanya tak […]