Kodak Ektra: Handphone keluaran kodak

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, dah tau belum pasal kodak ektra? handphone yang dilahirkan oleh kodak? Abang-abang, hakak-hakak, pakcik makcik mesti tau kodak kan? Dan majoriti orang melayu, bila sebut kodak, diorang akan bayangkan benda ni kan? walaupun belambak brand lain, dan yang di beli pun bukan brand kodak, sama ada fujifilm […]

Orang tua-tua cakap…jangan!!!

orang tua2 dulu pesan(orang tua diatas hanyalah hiasan semata2),jangan wat tu,jgn wat ni…korg tau x nape? bnd ni aku terfikir smlm, masa aku otw nk balik dr umah,tu la mslh aku bile aku bwk slow,byk la bnd aku fikir… tp aku tetap alert k? kena jaga potensi sebagai anak kepada jurulatih memandu. oleh kerana family […]

hobi baru….

Assalamualaikum,salam sejahtera dan salam 1 Malaysia… harap sehat2 je…. post kali ni aku nk citer psl hobi, ade mcm2 hobi kat dunia nih… antara yg paling popular kat buku karangan budak2 skolah rendah masa aku skolah dulu adalah mengumpul setem, membaca, main video game, mcm2 lagi lah… masa aku darjah 5 ke 6 dulu aku […]