remote printing – print dari android anda

teknologi hari ni bukan je memudahkan, malah memalaskan diri kita… setuju tak? saya setuju… hakikat tu… walaupun komputer tu tak sampai 1 meter pon dari saya, tapi saya malas tul nak bangun dari bersandar. macam keadaan masa saya taip entri ni… dengan dok menyandar, pegang fon je.. remote laptop kat hujung kaki tu dengan handphone. […]

Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Pelik tak baca tajuk Ilmu Blogspot Blogger Malaysia tu kat blog saya ni? saya pakai blogspot ke nak share ilmu blogspot ni? baca bebetul tajuk tu… Ilmu Blogspot Blogger Malaysia maknanya blogspot, blogger… cam saya ni, kire blogger ar.. so saya nk share la Ilmu Blogspot Blogger Malaysia yang saya ada ni, walaupun seciput. Saya ni […]

Dropbox tu apa?

Minggu lepas,sorg cikgu tanya saya dropbox tu apa? Bila saya belek samsung galaxy note 8.0 yang baru dia beli…. Die tu gila gadget,tp tak gunakan sepenuhnya… sayang kan? So saya jelaskan la secara simple kat dia kegunaan dropbox tu sambil berjalan. Secara simplenye… dropbox ni ruang storan online yang mana kita boleh upload fail kita kat internet. […]

senarai kod command prompt

saya sebenarnya nak cari benda lain, dok search-search, terjumpa artikel ni pulak… tapi xleh nk copy sbb die dah disable highlight, tapi dengan bantuan encik google, dapat gak saya settlekan… hahahaha.. command prompt ni bukan selalu kita guna, dan banyak lagi sebenarnya command lain, tapi ni antara yang selalu orang cari, so saya senaraikan arahan […]