Tips SEO yang saya amalkan

Saya ni bukanlah pakar SEO. Rasanya terlalu jauh kot. Tapi berdasarkan plugin yoast yang saya jadikan panduan untuk mendapatkan satu entri yang mesra seo dicampur dengan panduan dari Kitab Teknik SEO, tips seo itulah yang saya selalu amalkan , terjanalah trafik dari search engine yang merupakan sumber utama trafik blog saya ni. Tips SEO yang […]

Backup nombor telefon

Backup nombor telefon Ok, semalam saya dah kongsikan cara nak mengelakkan contact di handphone hilang, ingat nak sekalikan cara nak backup nombor telefon ni sekali, tapi entri tu dah panjang sangat, jadi saya buat satu entri lain. Entri ni cara macam mana pengguna telefon pintar android nak backup nombor telefon yang dah sedia ada dalam […]

Cara menyamar di internet

Cara menyamar di internet Cara menyamar di internet ni saya kongsikan secara tak langsung kepada seseorang yang agak rapat dengan saya di internet atau lebih tepat lagi di facebook. Macam entri hack whatsapp orang yang saya sharekan sebelum ni, ingin saya ingatkan di sini bahawa cara menyamar di internet ni saya kongsikan atas dasar ilmu […]

macam mana nak buat password yang kuat

macam mana nak buat passowrd yang kuat atau pun dalam istilah yang biasa kita jumpa bila nak buat akaun gmail atau mendaftar kat mana-mana laman web adalah strong password. kenapa kita kena buat password yang kuat? terjamin selamat ke akaun kita bila kita buat password yang kuat ni?Jawapan bagi persoalannya kat bawah ni. Macam mana […]