10 kisah benar yang aneh

10 kisah benar yang aneh 1.Lebah yang memberi penghormatan Kisah benar yang aneh ini berlaku di England. Margaret Bell membela lebah di Leintwardine, kira-kira 7 batu dari rumahnya di Ludlow, Shropshire. SSejurus kematiannya pada June 1994, mereka yang berkabung dikejutkan dengan kehadiran beratus-ratus lebah di satu sudut jalan dihadapan rumah Margeret Bell. Lebah-lebah itu kekal […]

10 bandar yang pupus

10 bandar yang pupus 10 tempat ni dulunya satu bandar pusat pentadbiran, pusat perniagaan, kawasan yang meriah, terkenal, sibuk dan sebagainye lah… Tapi akhirnya tenggelam… bukan tenggelam dalam air, maksudnya dah tak menonjol macam zaman kegemilangannya dulu.. hanya tinggal nama dan sejarah je… dan dah jadi macam muzium yang besar. Jom kita tengok bandar-bandar yang […]

8 kerja seni berharga yang dijumpai secara tak sengaja

Ini  senarai 8 hasil seni yang hebat yang telah ditemui di tempat-tempat luar biasa. Ia akan membuat kita tertanya2 berapa banyak hasil seni yang hebat yang hilang di dunia hanya kerana tiada siapa yang mencari di tempat yang betul! 8. Topeng sebagai rak basikal Selama bertahun-bertahun, pekerja-pekerja Muzium God’s House Tower Archaeology di Southampton, England, menggantung basikal-basikal mereka pada batuan hitam 27 inci dalam tingkat bawah tanah. Pada tahun 2000,dua ahli Egyptologists mengenal pasti […]

Blog pengedar shaklee

Saya tengok blog pengedar shaklee dah macam cendawan tumbuh selepas hujan(pergh ayat kau long). Buatkan saya cipta satu kategori khas untuk blog shaklee dalam entri bloglist berkategori sebelum ni. Sebab sepanjang bulan blogwalking iaitu bulan 11 yang saya blogwalking kaw-kaw, saya tengok, blogger blog shaklee ni rajin sungguh blogwalking. Agaknya sifat prihatin dah memang tertanam […]