Antivirus apa yang paling bagus ?

Kerja fulltime saya adalah juruteknik komputer, jadi saya selalu diajukan soalan ” Antivirus apa yang paling bagus ?” Secara jujurnya la kan… itu adalah soalan yang saya paling susah nak jawab. Kenapa pulak? “Bukan ke antivirus ni yg paling bagus?” tanya z, ” eh taklah, antivirus yg tu yg bagus, betul tak? ” balas s […]

Software wajib install dalam pc dan laptop saya

Setiap kali saya setup pc baru atau beli laptop baru, atau setiap kali lepas format komputer inilah senarai software wajib install dalam pc dan laptop saya terutama sekali bila saya guna windows.   Software wajib install dalam pc dan laptop saya Hasil carian : |download gambar nombok slendang free |download background kotak kotak kecil |cara […]

Meja bersepah orang kreatif

Meja bersepah orang kreatif. Dulu kawan saya pernah share satu artikel tentang meja bersepah orang kreatif. Dalam artikel tu adalah kata kaitan antara meja bersepah dan kenapa orang tu kreatif. Pada pandangan saya pulak kenapa dikatakan meja bersepah orang kreatif. Pada pandangan saya lah, orang yang kreatif ni otaknya sentiasa ada idea… Macam saya ni, […]

Install Windows 7 dari usb

Macam mana nak Install Windows 7 dari usb drive? tulah yang berlegar dalam kepala otak saya semak samun ni bila tengah-tengah sibuk dengan 2 laman web yang nak di selesaikan ni, datang pulak orang mintak tengokkan laptop dia yang katanya ada kotak-kotak keluar bila laptop tu dihidupkan. Biasanya saya memang akan mintak diorang bawak trus […]