tukar masa dari sistem 12 jam ke 24 jam windows 7

ada sesetengah orang tak selesa guna sistem 12 jam, die lebih gemar guna sistem 24jam (aku la tu hehe). tak tahulah kenapa.. tapi bila tengok jam digital, bile tengok waktu tu, kalau dalam sistem 12 jam, saya jadi keliru. saya lebih selesa guna sistem jam 24 jam. Baru-baru ni saya format pc, jadi secara defaultnya […]

Kenapa tak guna Power Bank je?

Kenapa tak guna Power Bank je? tulah soalan yang nak saya tujukan kepada gadis comel beberapa hari lepas lepas saya tegur dia pasal dia hidupkan enjin kereta myvi putih dia¬† semasa berniaga di car boot sales. Ok, dia kata tu 1st time dan 1st day dia masuk car boot sale, tapi come on lah dik […]

Kedai buku bergerak memang wujud

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Korang pernah jumpa kedai buku bergerak? Saya pernah, minggu lepas… buat pertama kali dalam hidup. Kalau perpustakaan bergerak, balai polis bergerak, kedai runcit bergerak tu biasa lah jumpa. Tapi kalau kedai buku bergerak, ini pertama kali saya jumpa dan yang menariknya, mobile book cafe ni lah […]

Kenapa laptop jadi panas?

Saya baru lepas servis kipas laptop sorang makcik ni, atau lebih tepat lagi servis sistem pengudaraan untuk pemproses laptop tu. Dan itu yang buat saya nak share sebab kenapa laptop jadi panas dan tips untuk mengurangkan sebab laptop jadi panas. Punca yang buatkan saya servis laptop makcik tu adalah sebab dia tunjuk error yang selalu […]