saye demam…

hehehe…ni citer ari isnin ari tu,tp br ari ni nk post antara sbbnye,sbb aku mmg nk biar entri kongsi idea tu dlm sehari 2 dok kat atas tu… lg 1 klu aku letak time aku demam tu,kang mak aku risau lak… sbb mak aku rajin bace blog aku nih…hahaha…mak korg rajin bace blog korg?

ari isnin ari tu aku cuti…mmg saje amek cuti sbb sesekali nk bgn lmbt time ari keje…tp xbest…leh lak aku sakit tekak sampai demam…. menggigil2 kot… mlm tu g mkn… xleh blah rs…last2 aku g la ospital(da dkat ujung bulan,budget xde nk g klinik)..

tp ok la…xde la tggu lame sgt wlaupn ramai org… die check,die bg ubat2 ni…

yg atas tu ammox a.k.a antibiotik, mkn smp abes…(alamak…aku lom mkn lg la ari ni)

yg bwh tu paracetamol a.k.a panadol

yg ni lak… name die…errr… prolase…seperti yg tertera… ni utk sakit tekak…

ni…errr…deep rub…ubat gosok…sbb aku ckp aku sakit2 bdn…die bg ar…

mak, jgn risau…org da sihat sepenuhnye dah… hehehehe…

(Visited 36 times, 5,364,928)

39 thoughts on “saye demam…

  1. hazari : xyah ar…nnt kang sibuk blogwalking kang,sape nk masak?
    APi : laen kot…ubat batuk utk mencairkn kahak agknye…yg sakit tekak tu sbb tekak da merah…

  2. as salam..singgah sini eyy…
    phewww! byak seh ubat along ni…sy nye byak tp xreti telan T_T
    huhu…em td pagi bangu2 tido terus g toilet…msuk blik..bape saat jap g toilet..masuk blik..xsmpai stgah jam..lari g toilet..sbb?buang hingus! pheww! selsema teruk pagi2 ni..
    ptg ade test…smbil bace buku….asek bersin je…ubat ade..tp sy xreti telan..[mmg xsuke makan ubat pil]
    smpai..last2 malas nk g toilet je….amek towel sdhana besar tu an..haa abes laa hambur sume hngus kat situ.kahkah…

    alhamdulillah da dlm dwan amek test td…xde da selsma ag 😉

    p/s : bro, kalw leh buang laa words2 ni…sy da la jarang on9 blog…kalw on sy suke komen..tp kdang2 bnda2 cmtu wat sy tgendala lak nk komen…line ni bkannye baek sgt .huhu..sy suggest je..xmo marah…huhu 😉

  3. trex dmam gak?nk ubat?sy ade byk ni…hehehe…
    you : mna ada gedik… aku ni lelaki la…pompuan yg menggedik ngan aku…tolong…hahahaha…
    maja… da sembuh da..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge