satu lagi blog

ok, aku baru je siap setup satu lagi blog iaitu http://skbandarbanting.com, sebelum ni sekolah ni guna blogspot,(http://skbandarbanting.blogspot.com) oleh kerana aku dah terbiasa ngan wordpress, aku rasa azab tul nk guna blogspot. bukan kate blogspot tak bagus. cume wordpress lebih mudah, nk costumizing ape sume.

cam gamba boleh susun ikut turutan yang kite nak, pastu kite boleh akses balik melalui galerry media. susun atur dalam dashboard, penyusunan menu, plugin2 yang menambahkan keselamatan dan interaktif.

bile guna wordpress ni, kurang tekanan nak menghadap kod. kalau guna wordpress, banyak plugin yang kite akan rase atau cakap “lah… senangnye”, dengan features trackback, senang banyak lah.

ok,skang ni aku nak cari template yang sesuai untuk blog tu dan menambahbaikkan blog tu, err…mugkin kat blog tu aku letak kot shoutbox,so korang boleh g jerit kat situ mulai esok ye? sekian mekasih. hehehehe

(Visited 27 times, 5,351,489)

27 thoughts on “satu lagi blog

  1. lagi suka blogspot kalau tak beli hosting… tp bila dah beli hosting, rasanya WP lebih selesa.. apapun, pepatah ALAH BISA TEGAL BIASA tu memang sesuai sangat

  2. Salam. WordPress 2 tahun lepas, kini dan selamanya…

    Bro along, cikgu sekolah ke? Minat nak jadi webmaster eduwebtv? Cuba tgk sini netonx.com/pemilihan-peserta-latihan-tot-eduwebtv-fasa-2.html

    Lepas add link kat bahagian drop link aku nak kena komen kat mana? kat sini boleh ke??

    • @herumi, tak ar… aku juruteknik komputer, to be honest,sape yg taknak kan?tambah income,tp… aku tak berminat nak jd webmaster, da byk offer utk jd webmaster,tp sbb aku rs ilmu aku ni terlalu ciput utk bergelar webmaster dan aku risau takleh nk bg komitmen.

  3. dulu pernah jugak buat satu blog kat wordpress. macam lebih rumit lah pulak. dah terbiasa dengan blogspot.

    nampak macam banyak je benda kena setting kat wp, eh ? heh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge