Sabah oooo… sabah…

Korg tau ni bendera negeri mana?

klu xtau… mmg buta sejarah (kate Ali Mamak dlm lagu Ape nk jadi…)

Ni bendera negeri sabah…tau??

Satu-satunya negeri yang aku xpnh jejak kan kaki… menginap jauh sekali…

semua negeri kat Malaysia ni aku da pernah pergi…

Sarawak – dari 12.9.1984 sampai tahun 1988

Selangor – 1988 sampai 1994, pastu 2004 sampai sekarang…

Kuala Lumpur – 1994 sampai 1998, pastu 2002 sampai 2004

Johor – family aku pindah dr KL ke johor tahun 1998 sampai sekarang…

Pahang – Julai 2005 sampai Jun 2007

negeri – negeri laen tu pergi kejap2 jela…

FYI… Aku lahir kat Sarawak… hehehehe…

ok… berbalik kepada topik… teringin nak g Sabah…

byk wei tempat nak g… huhu.. KK, Tawau… tp ntah bile nk g…

tggu honeymoon kot…

tp klu jd… nih…

tempat yg aku tunjuk n bulatkan tuh… sipadan…

teringin nk amek gamba alam semulajadi kat situ…

alang-alang… sape2 org sabah, arap leh tinggalkan komen, aku nk cr korg balik, mana tau ade rezeki nak kesana,

da ada kawan… xla terkontang kanting… leh korg bwk aku jln2…

DAN.. aku mencari bekas housemate aku masa aku blaja kat bandar sri damansara…

Masa dok Apartment Aman satu… alamat nye klu xsalah AS 1- 11 – M kot… M ke uruf laen, aku xpasti… tapi tingkat 11 ar… name die Andi Abdul Ghani… orang tawau… sorg drummer… band die kat tawau sll maen lagu black metal..huhu..

klu jumpe la mamat tu yg sll org panggil adul… tlg bgtau aku… nak sgt jumpe die balik…

sekian

jom pegi tengok blog kak adzriel,waiΒ dan fika

Hasil carian :

(Visited 48 times, 5,349,583)

29 thoughts on “Sabah oooo… sabah…

  1. wah…jum2…welkem 2 sabah…rugi kalu pg tp singgah mabul n sipadan saje…g tmpt lain jg..take nothing but pic memories…n leave nothing but footprints…:)

  2. andi abdul ghani?? mcm pernah dgr nama itu. hehe..
    bah,, silakan dtg sabah.
    sebelum itu harus belajar cakap sabah.
    okay, sebut ‘bah’.
    pass. :p

    hampehnya ‘saya seorang manusia’ haha…

  3. wah, mo dtg sbh eh?
    jom..
    sbh mmg byk tmpt2 best..
    panadol pun br abes bw kwn dr swak tour sabah nie..ehhehe

    even org sbh, panadol xpenah pun p sipadan.. ^^

  4. cikani bkn org sabah tp ngajar disana..kt lhd datu tp xde pape kt sana..
    sipadan best..mabul pn best..lum penah pegi..i’Allah kn pegi 1 ari nti=)
    rugi la x g kn,,dh dekat tuuuuu=p

    • adi… xfhm pe cerita..
      dye kronniesar : bile g sana? ada ape?
      decrewz : g atas urusan keje? so free ar ek? ok ar tu…
      cikani: sipadan best? huhu… ade rezeki nnt nk g sana ar… huhu… tq2…

  5. Tahun lepas 3 kali pegi KK. Tp x sempat jln byk tempat.. Urusan kje… Dok kat Inanam.. First time pegi sana, awek2 kat sana, perrgghhh cun gile… Muka cina tetapi melayu.. Konfius tengok bangsa sana… Sume sama je aku tengok…he3. Ke mata aku yg x betul…lalala

  6. owhh…
    andi org sabah e?

    pulau sipadan?besh tue…
    tempat impian sy jgk tue…
    (tumpang bulatkn jgk tmpt tue..)

    p/s : xdo crdt nk bls msg u… ;P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge