Plugin yang aku recomend utk pengguna WordPress

ok, entri ni aku tujukan khas kepada myetech9 dan suhailisarif dan kepada pengguna2 yang baru berjinak2 dengan wordpress. sebenarnya aku recomend ni,tak bermaksud plugin2 ni yang terbaek, tapi ini lah antara plugin2 yang aku pakai dan aku rasa diorg dan korg yang baru pkai wordpress sesuai untuk guna.

pesanan penting kepada korg : aku just bagi name plugin, korg g la kat button plugin kat sebelah kiri dalam dashboard wp korg, tekan add new. pastu taip name plugin ni kat dlm box search tu…

plugin2nye adelah…

1-click Retweet/Share/Like

Akismet

Blog Protector

Broken Link Checker

comments-likes

Google XML Sitemaps

Jetpack by WordPress.com

W3 Total Cache

WordPress Thread Comment

Yet Another Related Posts Plugin

Zaazu Emotions

yang ni pulak, korg kena tanya bro google, bukak webtu,download plugin nye, pastu upload kat plugin->addnew->upload

My Live Signature

LinkWithin

CommentLuv

ok,itu saje utk mlm ni, aku nk tdo, seharian aku berjalan kesana kemari xrehat lagi ni… nite sume…(da pagi kan?lantaklah hahahaha)

Hasil carian :

(Visited 68 times, 5,369,547)

40 thoughts on “Plugin yang aku recomend utk pengguna WordPress

  1. Pingback: Plugin yang aku recomend utk pengguna Wordpress | Komuniti Blogger
  2. tq bro for this info utk newbie Wp mcm gua ni. Lagi satu nak ty ade tak tutorial cara2 nak pasang iklan nuff kat WP?

    • @muse, xde bro, tapi kat nuffnang ade, ko bukak nuffnang,klik kat add ad,pastu kat belah kanan,bawah gamba kotak2 tu, ada logo worpress,blogger,xanga,tabulas,kat situ ada step by step camne nk pasang ads kat wp…

  3. dlu mase keje dgn opis lame penah jugak handle task kt wp. skrg ni da tade da. sume pakai drupal. tak best! tetibe cam rase nk tuka blog pakai wp la plak. ๐Ÿ˜›

    • @niq, plan asalnye mmg nk wat camtu,tp sebab penat semalam, so sy tak wat detail, insyaAllah saya buat nnt. tak pon niq buat, pastu trackback kat entri ni, nnt sy letak keterangan lanjut tu g blog niq. ok x?

  4. along,if saya tag along,nnt die masuk kt entri ni ek?huhu..
    eh nape ya gravatar sye ade dlm blog along tp dlm blog sye xde.hihi

  5. Pingback: Suhaili Sarif ยป Blog Archive » suhailisarif.com|featured in alongxp.co
  6. along..haha..saya da try sikit2 plugin tue..hehe
    awesome!! xyah nak carik tutorial bagai..yeayy!!
    ade effek x install plugin 2 dr segi bandwith ke ape ke
    bandwith 2 ape lak ek
    cmne nk cek byk mana kite nya BW tu?huhu

    along,alang2 ni kan..sye tny mcm2 tau..
    hihi…nk wat bloglist ce mana lak :Tounge-Out:

    • @suhailisarif, huhu… bape bandwith yang awk dpt utk hosting ni?
      bandwith ni, camne sy nk jelaskan ek?die lbh kurang same ngan bandwith broadband gak ar… cume, semakin ramai yg masuk blog awk, semakin byk la makan bandwith tu… tambah2 klu blog awk tu baaaanyak sangat gamba, tapi xbyk kan?
      bandwith tu ada dlm cpanel.
      bloglist lak,awk klik kat ” link ” kat sblh kiri ni…

  7. ai bro..emm bagus recommend ko kat pengguna wp..:)..aku nak tanya ni..emm kempen BE tuh kalau tamat akan jadi cmner eh??aku baru dapat 1 lagi BE..yang tiga2 BE lagi tuh dah cam x update dah pendapatan semasa(apakah itu sudah berakhir?)..

    • @syuxer, mana la tau kot2 satu hari ko nk tuka ke wp,tp aku yakin,klu skali ko tuka, ko akan rs puas hati gile… BE tu, die kalau dah habis,die jd meterd earning,selagi die dok dlm BE,die akan bertambah,cume kdg2 naik laju,kdg slow,kdg xnaek. bile die end,die akan campur ngan current earning skali…

  8. sob sob sob..sangat terharuuu…
    along sangat baik..hehe
    baik nanti saya terjah…..
    hooyeaahhh…..bersemangat balik..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge