Loading...

Ping blog korang kat sini,dapat trafik masyuk

Kat mana nak ping blog korang? kat sini… senarainye…Menarik x?aku cakap betul ni,bukan tipu punye… lebih kurang 50% dari trafik blog aku ni datang dari sini la… ni lah web2 yang aku selalu ping entri-entri aku..

Innit nuffnang

haaa… ni pon tempat yang aku selalu lupa nak ping,antara sebabnye, sebab trafik dari sini tak menggalakkan dan aku selalu lupa password, tapi mudahnye sebab 1 klik je,sume kotak-kotak yang perlu diisi tu dah siap diisi. takyah nak copy url gamba, takyah nak upload gamba. dan sebab utama, sebab die under nuffnang hahaha.

busuk

yang ni pon tempat yang mudah,tapi aku selalu lupa,sebab tu aku buat entri ni,supaya aku tak lah lupa sangat kat si busuk ni… kenapa busuk?mana lah aku tau… tu kire senang gak lagi, ni aku tengok blogger-blogger yg baru,lagi lah… panjang2,contoh…ni contoh je.. kelapahijauatasrumahaku.blogspot.com, atau gugerl-yang-comel.blogspot.com, tak ke susah kalau nak bagitau orang? guna je sesingkat yang mungkin, tambah2 kalau pakai subdomain cam blogspot ke wordpress.com ke… ok, dah membebel lak aku nih…

pingje.com

pingje blog

ape yang membezakan pingje.com dengan apesal.com, guablog.com, ohbelog.com dan gengcyber.com adalah limitnye untuk sehari… limit dia 5 post sehari, dan dia punya sistem sangat bagus, tak perlu nak masukkan tag, tak perlu nak masukkan url gambar, semua terus diisi bila klik fetch data. memang bagus untuk korang ping blog korang kat sini…

apesal.com

apa yang specialnye apesal.com ni, dia ada sistem vip, maksudnya, kalau exchange ratio korang kurang dari 150% post2 korang akan kerap terpapar kat hompage apesal.com dan di blog2 yang pasang widget apesal.com.

guablog.com

orait, 2 web ni, same gak pingje dan  2 web yang saya nak tunjuk kejap lag, gengcyber.com dengan ohbelog.com, cuma apesal.com dan guablog.com ni paling banyak memberi trafik kat blog ni. dan limit kedua-dua blog kat atas ni adalah 3 entri sehari. sikit? bape banyak entri korang buat sehari? alaa… korg masukkan la entri yang dulu2 punye… cam saya buat, selalunya saya masukkan 1 atau 2 entri terbaru,1 atau 2 lagi saya masukkan entri saya masa saya muda-muda dulu. apa yang SPECIAL pada GUABLOG ni, dengan bermodalkan RM20, korang boleh dapatkan hits sebanyak 7000, dan satu lagi special offer yang ditawarkan GUABLOG ni, dengan modal RM50 sebulan, korang boleh naikkan jumlah post kepada 5 post sehari ATAU 150 post sebulan… maksudnya, kalau korang bz, atau korang takdapat nak online seminggu, dan tak dapat nak post kat gua blog ni selama seminggu, korang boleh bawa ke depan jumlah 35post(7 hari x 5) tu kedepan, bermakna, sebizi mana pon korang, korang tetap boleh hantar 150 post sebulan ke guablog.com. secara jujurnya, bayaran yang dikenakan, dan jumlah trafik yang korang dapat sangat berbaloi.

Oh!belog

yang ni same je konsepnye ngan kedua-dua web kat atas tu, cume limit die kurang ckit,dua entri je sehari(kalau tak salah aku la). yang lain sume same. yang ni aku baru2 je lagi berkenalan, baru mintak nombo tpon,belum keluar dating lagi hahaha

gengcyber

ok,yang ni pon same cam apesal.com,guablog.com, dan ohbelog.com, bezanya die ni boleh update 1 entri je sehari,tapi so far, tak mengecewakan la… pastu, bukan setakat trafik in je, trafic out pon ada sebab korg akan pasang widget camni…

korang lak?selalu ping blog kat mana? selalu ping kat mana selain kat group2 kat facebook tu? cer citer… cer citer…

update : baru-baru ni saya baru rajin nak ping balik… so try la google laman-lama aggregator atu ping blog ni… saya jumpa carimember.com , tinjau.net , gezt.com , kongsiblog.com dan blogr.my

51 comments
  1. Fahmi Athailla Al Majid

    Halo, saya blogger Indonesia!
    Salam kenal sebelumnya ^_^.

    Apesal dan Guablog memang yang terbaik, saya pernah mencoba daftar disana. Hasilnya pun lumayan, trafik pengunjung kebanyakan datang dari situs tersebut. Cuma yang harus kita ketahui jika kita daftar di situs ping / trafik exchange harus mengirim (menghantar) artikel-artikel unik.

    Fahmi, dari Jakarta (Indonesia).

  2. PINGJE!

    takpe.. banyak lagi perubahan hubby nak buat tu nanti.. antaranya auto rss dan featured list.. anyway nak tanya, napa blog abg nih takda meta description n keywords ek? kalo tak silap, cmana google nak sedut kalo takda keywords .. hehe

    1. Alongxp

      @PINGJE!, haaa… sbb sy xinstall seo plugin kot… tp google still jumpe… sbb sy pkai plugin xml sitemap, camne awak check meta descprition n keywords tu?(byk nk kena blaja lg nih…)

    1. Alongxp

      @PINGJE!,hehe.. ms ni blom kenal pingje lg… lgpn sume yg sy review ni sy dh pkai lama… pingje baru je seminggu lebih.. 2 hari pertama mmg masyuk… lepas tu dh kurang dah… klu sy promote,dpt speciality x?jd premium user ke… hehehe

        1. Alongxp

          @PINGJE!, boleh laaaa… hehehe… xde la… cam 2 hari pertama tu,saya ping 2-3 entri je… trafik laju cam air terjun.. lately saya kena ping setiap 3-4 jam tu pn xleh lawan trafik hari ke 2 ke hari ke 3 ari tu… tapi so far pingje mmg still pemberi trafik terbanyak la.. tapi bila dah lama2 nnt mesti jd cam ping.busuk… 🙁 tu yg tak review lg.. nk merasa trafik byk dulu… hehehe.. boleh la terima cadangan sy tu e?hahaha

  3. jz

    terima kasih di atas perkongsian info ini.. memang sentiasa cari info cam gini.

    orang yang tak kedekut ilmu ni murah rezeki..

    terima kasih sekali lagi.. 🙂

  4. Ping kat sini pon boleh jugak… : Alongxp.com

    […] pon boleh jugak… Posted by Alongxp on December – 5 – 2011 korang dah baca entri ping blog korang kat sini? yang pernah along post sebelum ni? kalau belum, sila baca ok? skrg along nak share lak tempat along […]

  5. Alongxp.com » Blog Archive » Mendadak!!!

    […] Mendadak!!! Hasil nukilan Alongxp pada 25 Nov 2011 dalam aku alongxp | Subscribe agak terkejut gakla bila alongxp tengok trafik blog alongxp ni… naik mendadak… hampir sekali ganda naiknya… apakah rahsianya? hahaha… antara yang boleh bagitahu skrg ni korang boleh tingkatkan trafik korang kalau korang ping blog korang kat tempat2 tertentu.. rujuk entri ping blog korang kat sini… dapat trafik masyuk… […]

        1. Rakan Blog

          TERBARU DAN TERHANGAT.Para bloggers, sila join>>
          RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog .Rangkaian bloggers Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge