Photography…

Assalamualaikum,Salam sejahtera n salam satu Malaysia…ceh tulis tajuk je dlm B.I tp nk citer dlm bahasa melayu… Pepegi lg,aku smp je tmpat keje,da ada org call aku mintak amek gamba majlis bacaan Yassin…camni yg kdg2 aku nk mrh…nk wat majlis n perlukan aku amek gamba bkn nk bgtau awl2…nsb baekla tiap2 ari aku bwk camera sbb beg kamera aku ada ruang letak laptop skali, keje aku lak tiap2 ari ada ngadap laptop… Kalau aku cuti ari ni camne? Adoiyai…

Fotografi bukan bidang keje utama aku,xde pon dlm senarai tugas… Tp disebabkan aku ada DSLR,maka aku da di cop sbg kameraman tmpt keje aku huhu…bile ada event aku amek gamba,gamba berukuran pasport utk kegunaan wat carta organisasi ke,utk diselitkan dlm borang ape2 ke sume aku yg shoot. Tp xpela,aku anggap tu sbg kerja amal lgpn aku bkn ade keje sgt2 pon….n bnd camni sbg satu tmpat utk aku practice skill ke ape yg patut,wlaupon aku da 2 thn lebih beli DSLR, tp byk lg yg aku kena belaja,so far adela 2-3 keping gamba je yg aku puas ati…

Bab editing lak,aku kurang wat extreme editing,aku suke gamba yg natural,ada sstgh pro fotografer wat extreme editing yg mmg cun ar… Tp yg aku kesalkan,byk beginner yg wat editing yg patutnye xyah wat sbb diorg da pkai DSLR,klu stakat nk wat editing camtu baek xyah pkai DSLR, pkai je kamera biasa,wat editing…huh…ni aku nk g edit gamba2 ukuran pasport,nk naekkan saturation je sbb kamera aku kurang fungsi white balance,pastu nk crop… Kdg2 wat bnd ni smp mate aku letih n pedih…kdg2 da leta eye mo pon xbrapa nk jln…jgn ada mslh da ar mate aku nih…k sampai sini je dlm…bye…

(Visited 43 times, 5,364,928)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge