personaliti?



Assalamualaikum,salam sejahtera dan salam 1 Malaysia. ok entri ni sbnrnye da lame da aku draft,da berbulan…tp tu ar… bile internet wat hal, pastu kdg tengah2 taip ade hal laen lak… jd terbantut…

tp ape yg wat aku kuatkn diri utk sambung balik tulis bnd ni bile aku terbaca psl entri si terompah caring psl perbezaan blogger.

tapi aku bukan la nk sentuh sgt psl ape yg die tulis tu,tp antara bnd yg aku nk sentuh psl blogger picisan yg die ckp kan tu la…

tul ape yg die tulis tu… ade blogger yg copy paste bulat2 dr srt kaba,majalah,artikel n blog org laen. knape ade org nk wat camtu? sbb diorg da xde idea nk update ape, camne leh xde idea? ada mcm2 cara nk dptkn idea kan?dan cam nazirul ckp dlm entri die diorg ni keja trafic je… pada aku la… blogger camni…sampai 1 masa, visitor dior makin lame makin kurang ar… sbb lame2 org kenal da blog diorg tu sbg blog copy paste…

dan tentang post hafizal bertajuk kenapa, kenapa dan kenapa, manusia yg tanye soalan2 camni kadang diorg ni jenis satunye pemalas nk search kat search engine dan diorg lom penah ke sound cam aku selalu wat camni “jawapannye ade kat cni http://google.com”. hahaha.

kadang diorg ni mmg sangat nak tahu,apa yang diorg search tu xmemuaskn hati. dan diorg xjumpe org yg sesuai untuk refer. kadang diorg nak tanya org yg ada kat sekeliling diorg malu, takut bukak aib lak,klu kat dunia nyata ni mungkin org xramai kenal die yang sebenar kat dunia nyata. contohnya kalau die nak tanya “camne nk buang cagu kat kaki” atau “camne nk puaskn pasangan kite” mungkin kalau die tanye ngan org sekeliling, org akan gelakkan die sbb die ada cagu, atau org tau yg die ni ‘lemah’. so kat alam maya(internet) ni la kaunter pertanyaan die.

dan ada jugak jenis orang yang mmg personalitinya kat dunia www ni dengan dunia nyata ni berbeza, persoalan ni pernah sorang membe aku tanye, ade ke org camni. dulu aku xtau, sampai la lpas aku da bercerai ni, aku sibukkan diri aku ngan aktiviti sosial join kelab tu,persatuan ni, yang asalnya aku join kat internet. contohnya kelab pemilik kereta satria, dalam tu kelab tu aku kenal sorg namenye singkoi… dlm forum tu ke dalam ym,fuh… die lancang berkata2, bile jumpe dpan2, die duduk skali ngan org laen,tapi die diam je… klu org tanye die ape2, die angguk je… camtu gak sorg membe star banting nih,klu dlm fb ke,forum ke sms ke,mak aih,bukan main lagi,bile jumpe die sengeh je… hahahaaha…

ada gak org yg cam aku, kat dunia nyata pandai melawak, tapi kat dlm dunia maya ni, xberapa menjadi la… dan nama alongxp ni dulu di cop sebagai admin garang…hahaha… nak wat camne…

so moral of the story is jgn kecik ati kalau kat dunia maya korg rapat,mesra ngan si A,tapi bile kat dunia nyata, korg rase si A tu cam dingin,die bukan berniat nk dingin,tapi da mmg camtu la sifat die,mgkn die kurang confident….so sabo jela…hahhahaha…

p/s: bile sebut ayat “so moral of the story is?” tu,aku terkenang kat member aku masa blaja kat poli dulu…haha…kenangan…

{prtm}

(Visited 38 times, 5,372,085)

16 thoughts on “personaliti?

  1. ramai je orang camtu., aku kenal ramai bebudak dari forum.,
    cerita bukan main lagi pum pang., bila jumpa depan² duduk diam.,
    tak kisah pun diorang camtu., tapi kalau diorang pum pang kat dunia realiti kan best.,
    hahahaha..

  2. itu lar…kadang2 blogger atau dlm alam maya memang berbeza dengan luar…

    aku pun xsure karakter aku dlm blog ni sama tak ngan luar…sama kot…haha..sbb bnyk merapu…:p

  3. split personaliti? hehe…tak kot.. cara penyampaian penulisan dan percakapan 2 perkara berbeza.. ada yg mampu hebat both.. ade yang mampu one of them.. =)

  4. Pingback: Komuniti Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge