Perancangan utk blog nih…

Baeklah tuan2 dan puan2 entri kali ni meminta korang bg cadangan kat aku… camni… aku plan nak wat setiap hari ada 1 entri khas, contohnya :

/* updated ok tak kalau camni? */

hari isnin : entri berbentuk motivasi

hari selasa : entri IT/Komputer/technology/gadget

hari rabu : entri promote/review

hari khamis : entri seram

hari jumaat : entri keagamaan

hari sabtu : entri kesihatan

hari ahad : entri automotif

tapi tu sume tu br plan yang terlintas dlm pale aku nih… korang ada idea x?tu entri khas, entri biase2 cam entri peribadi tu ade gak… still ada…

(Visited 39 times, 5,372,296)

46 thoughts on “Perancangan utk blog nih…

  1. aku suke plan kau..
    aku sendri nak buat plan camni x jadi2..
    so buat ikot sukelah…
    entri setiap hari aku camput aduk..hahaha

    • @sud@is, plannye adelah… auto publish… hahaha… cari artikel, mana yg jumpe tu,draft n setkan bile hari yg sesuai untuk dipublish… keje hard yg smart… ekekeke…

  2. aku buat camtu gak lately tapi sbb kekadang tu tak sempat nak update jadi cam berterabur lak..ahahah..tapi memang bagus gak kalo wat camtu sbb pengunjung leh tau apa yang diorang nak..but make sure ada satu atau dua hari untuk entri topik bebas la..

      • Maksud aku…since xde idea utk hari2 tertentu, then just plan utk dptkan idea2 either trhough reading other people’s blog, magazines, other websites, news papers or anything. Otherwise, just create a backlinks from other blogs or websites and create a summary or synopsis to that particular entries..at least, you could still share although it’s originally not you idea…

        • @Abang Long, oic… yup… mmg selalu wat camtu, skang ni kire nk improve ckit la, so blog ni ada niche yg banyak,pada hari2 tertentu dan konsisten, so kalau org minat motivasi, die akan set dalam otak die, datang hari isnin, lbh kurang camtu la…

  3. hari ahad entry berbentuk humor sebab time tu orang tengah nak relax..
    then hari khamis buat entry seram.. hehehehe

  4. emmm entri pasal ehem ehem..eh bukan yang tuh..:p

    -entri pasal citer seram
    -entri pengalaman hidup
    -entri isu semasa
    -entri promote blogger lain
    -entri resipi
    -entri tempat2 menarik untuk dikunjung
    -entri keratan akhbar yang paling menarik
    -entri hiburan (artis dan selebriti)

    itu je kot..

  5. entri isu semasa? tapi tamau la yang isu yang suma orang duk sibuk tulis… mebi yang orang tak tulis, tapi tetap isu semasa yang mungkin orang terlepas pandang. kot.

    terbaru–>life is like a MEMERANG –>JU-ON BERTUNANGGG??????? –>BUSUKNYA HATI KAU!!!

  6. wow bagus ni bro, ada perancangan.
    dulu aku pernah gak plan nak baut tutor setiap hari rabu, tapi tak larat lah.
    kadang2 nak buat tutor ambik banyak sgt masa.
    Btw, jangan risau. Kalau pandai bhgi masa, plan2 kat atas tu blh dilaksanakan. Good luck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge