Loading...

pakaian bundle…

baju bundle

Tertarik ngan entri kawan blog nih kat blog die yg bertajuk

Pakaian BUNDLE…seberapa kelas kah ia???

sbb aku ni peminat pakaian bundle…

kebanyakkan baju aku baju bundle…

walaupun da bekerja… aku lbh selesa beli baju bundle…

tapi skrg da kurang ckitla beli..

sbb peniaga bundle skang da pandai demand… pakaian yg berjenama n berkualiti diletaknya harga mahal…

klu masa aku skolah dulu, slua levis baru RM10… kualiti bukan siam punye…

baju elok2 je.. 3 helai RM10…kadang sehelai RM2…

tapi bundle skang? sehelai RM5.. kualiti…huh… hampeh..

slua.. mana nk cr yg RM10… klu ada pon pesen bangla suke…

tak kuasa i… klu ada yg ok ckit kualiti n pesenye pon kat pasar kat area port klang tu…

ape ntah name tmpat tu… membe aku sll bwk… tu pon nasib la… klu ade n kalau rajin nk belek 1 per 1..

kadang design da ok,saiz xok…

dulu masa pinggang aku saiz 28-29, slua yg ok byk saiz 32 ke atas, bile pinggang da 32,

banyak slua saiz 30 plak… adeh…

baju pulak… dulu masa badan aku kerempeng, baju byk saiz L…

skang badan da blh masuk saiz L tu, design yg murah2 saiz M dak skola atau saiz S…

klu ade yg leh masuk ngan saiz aku tu, gambanye plak…

xsnonoh..

pastu jenis design dak nerd…

tp masa aku g kelantan, kat gua musang… perghhh… design n harga mmg murah…

tp masa g tu, sehari sblm gaji.. so duit xbyk… xleh nk borong ar…

geram tengok kasut2… lawa2…

Banyak orang pandang hina kat baju bundle nih…

ade yg kate baju 2nd hand, baju org mati…

suke2 hati je nk ckp camtu..

cam pandapolarbear tulis ar…

“bundle x semestinya pakaian second hand yaaww…

Terdiri daripada 2 kategori iaitu:

*Terpakai dan masih baru

*Masih baru dan belum pernah dipakai”

terpakai dan masih baru tu maksudnye mmg 2nd hand ar…tp xsemestinya org mati nye….klu tul org mati pn… aku rs xde masalah… dah berpuluh pkaian bundle aku pkai, xde kena badi ke kena kacau pon… lgpon,sblm dieksport,diorg da steril ke ape bnd sume ar… mg da dibasuh… balik umah aku basuh lg… so xde mslh ar… xde mslh gatal2 ke..

kategori ke 2… baru n belom dipakai…

berdasarkan yg aku diberitau…jenis ni sllnye yg reject, jahitan ke, potongan ke… cam tu la… so xde masalah la… alaaa… bj bundle ni mmg da mendapat tempat di hati masyarakat da(da mcm ayat dokumentari kot) klu dulu bundle ni kite leh jumpe kat pasar malam n pasar lambak @ pasar sehari… sekarang da banyak kedai da… siap jadi jutawan da tokei bundle nih…

so… pakaian bundle ni bukan cakia k?

Hasil carian :

6 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge