OooOOooOooOooooOOoo…balik kampung…

Assalamualaikum dan salam sejahtera… skrg aku di hometown(nk ckp kampung xleh sbb umah parent aku bukan kat area kampung), saya mulakn perjalanan jam 1100,singgah petronas di r&r seremban, amek duit dan beli sandwich dan air… makan kejap dalam kereta… pastu sambung perjalanan…

dah masuk area melaka,frekuensi radio da laen,so…lagu melayu da bercampur lagu hindustan, hehehehe… tu yg xbest bile pkai radio jenis ni… scan2 frekuensi,dpt ar siaran radio tamil,radio cina n radio melayu yg bukan favourite aku…klu radio lame tu best,brand clarion, maksudnye radio asal kereta proton…tp tu ar… kaset…tp yg bestnye,klu aku da save chanel 1 utk radio era,frekuensinye 103.30,nnt kat screennye tu ┬átertera era fm,pastu klu aku blk ke kg,aku akan dgr radio era secara berterusan, frekuensinya akn berubah2,tp tetap kat radio era…

so dek kerana bosan scan2 xdpt, aku on handy aku yang disambung ngan antena cili padi, dok mendengar la org qso kat repeater2 yg ada… dgr la org dr utara smp ke selatan berbual… sesekali terdengar org batu pahat citer keadaan tempat die… layan gak… smp tak terasa perjalanan tuh…

smp umah… sambung lg,pasang antena teleskopik kat handy aku tuh…

pastu dok maen scan2 ar… dptla 2-3 frekuensi yg aktif… td dgr ade lak org qso jawe… haram aku xfhm…

k ar…da xde idea da nk update pe…

Hasil carian :

(Visited 50 times, 5,352,120)

2 thoughts on “OooOOooOooOooooOOoo…balik kampung…

    • haha… exam bln 6 nih…so secara automatiknye lom ade call sign lg…
      p/s: sy sll gak eye ball kat alam damai,ury x join ke? knal diorg kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge