Nama aku…

Assalaikum,salam sejahtera n salam satu malaysia kpd sume…tajuk ari ni nama aku?haha…tgh2 isap rokok ni terigt lak psl sorg hamba Allah ni… Citer ni masa kjkm.org (Komuniti Juruteknik Komputer Malaysia) baru2 lg dibukak,lbh kurang ujung thn 2007 atau awal 2008,xbrapa igtla…da lame sgt,ms tu pon pangkat aku pn br moderator lg,yg aku pasti ari tu ari ahad ar,sbb aku xkeje,aku online pn ms tu kat umah,n hamba Allah ni keje kat negeri yg keje pd ari ahad, so ms tu user pn br bape je,xsmp 20 org kot…bilangan yg online masa tu 3 org je,aku,angah n hamba Allah ni…pastu die post masalah die kat chatbox(main page), yg aku ngan angah ni tengah memantau post2 kat forum,setelah sekian lama,brla aku menjenguk main page,baca la ape yg tertulis d chatbox tu,beliau(Hamba Allah td ni) da marah2 kat cb(chatbox), die kate “apela…name je web utk juruteknik komputer,tp xde sape nk tlg” aku pn bgtau die yg user xramai,n yg da berdaftar pn kbnyknye online time keje (isnin-jumaat) die nye negeri je yg keje ahad sampai khamis,so camne org nk reply,lgpn aku ngan angah kat forum,so aku tny die nape xpost kat forum?die ckp,mls,nk cpat…adeh…so aku ckp,klu da mls,jgnla nk slhkn org laen plak,pastu die mrh2 kat aku… Nsb baek angah handle pastu…igtkn da abes, lpas 2-3 ari tb2 ada org buzz aku,then tny,”ni alongxp ke?” Aku pon jwbla ye…tb2 die maki aku,aku pn trus block die ar…igtkn da setle la…

domain murah

(Visited 141,091 times, 5,374,864)

Lbh kurang seminggu pastu,adala satu ari ni org call aku,die nk cari sape ntah,snang citer slh nombola…lpas lbh kurang 20 minit tetibe aku dpt msg berbahasa inggeris,yg antara ayat die, I admit i’m wrong,so i’m sorry,bla…bla…bla…(pjg sgt),so aku pn igtkn org yg slh nombo td anta msg,so ngan slambenye aku reply “wrong number my friend”…die xreply time tu,mlm tu br die reply,klu wrong number,xkn ada my friend?pastu dlm msg tu die wish kjkm akan success… So aku da tau ar sape penganta sms ni…pastu die isytiharkn die kua dr kjkm,so sorg da kua…
Tp sjak aku jd admin,da lbh kurang 4 org kua krana aku,bkn pe,diorg xjaga tatasusila berforum,aku tegur pastu die berdebat,last2 die kua, tp skang da xlg da…sbb user da ramai gile,moderator da ramai,user yg bertanggungjawab n prihatin pn ramai,bl ada yg spam,ramai la yg akan tegur user tu…tu kisah nama aku sbg alongxp…
Slain nama alongxp,aku pkai nama kakicandid,atau panggilan kwn2 kc,nama tu aku amek sempena nama web aku nih…kakicandid.com, kakicandid.com ni aku dpt bile mengenangn aku ni sgt suke amek gamba candid,aku xsuke amek gamba org yg da ready atau pose…
Sblm aku pkai alongxp,aku pnh pkai nick scorpijan,tp sgt sekejap ar…sblm tu aku pnh pkai nick alwi…camne leh dpt nick alwi,tu ada kisah sndr yg aku xnk citer kat sini,hehehe…aku pkai nick alwi ni lbh kurang 2-3 thn gak la…start dpd aku form 5,yg bestnye,name penuh bg nick alwi ni adlh alwi azmi,hahaha…aku cipta spontan bile ada sorg awek ni tny name pnh aku,aku tambah azmi tu sbb ttbe trigt kat spupu aku yg gune nick mie…hehehe…masa aku gune nick alwi ni ramaila awek jrk jauh yg couple ngan aku,siap bg adiah,gamba ape sume, mak aku gelak je tgk satu adiah tu ada tulis alwi love azah…hahaha…

Tp tu citer2 dulu kala…skang ni maintain web2 yg ada je… Bersosial tu ada gak…tp yg mendatangkn faedah jela…cam keep in touch ngan kwn2 lame,TT ngan dak2 STAR, bekenalan ngan otai2 photog,kongsi ilmu n pendapat ngan photog laen…kua ngan awek(sorg je)…n klu ada rezeki, insyaAllah,thn dpan aku buka puasa kat umah berdua ar… Kpd u… I mintak maaf,kite xde jodoh…mgkn kite berkenalan tu smata2 utk perbaiki diri kite…moga u dpt yg terbaik utk u…peace…

(Visited 85 times, 5,374,864)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge