motivasi : penat berblogging tapi tak dpt BE?

actually entri ni aku buat pukul 3.10 pagi,masa tengah tengok muvie tooth fairy yg dwayne johnson a.k.a the rock belakon tu. tak tau la bnd tu ada kena mengena ke tak, tapi pada aku, setiap benda yang aku buat, maksudnye melihat,mendengar, mengalami, aku belajar dari bnd tu. dan aku dapat motivasi ni.

korg mesti pernah keje keras, blogging cam org gile, pagi petang siang malam blogwalking, cari idea sampai lupe mandi,lupe makan, lupe date. tapi tak dpt2 BE, kadang sbb korg baru lagi,baru setengah tahun,atau dah lame dalam dunia blogging. so ape yang aku leh suggest, sabar.

then berpegang pada prinsip, jangan mengharap atas org laen nak bagi ko peluang, cari peluang sendiri, mungkin dengan usaha ko cari peluang, peluang yang akan cari ko balik, asalkan ko ikhlas.

keep on blogging, mana tau, bile ko selalu wat entri yang lain dari yang lain, mungkin satu hari, entah sape2 ntah,yang nampak blog ko menarik,dan nak mintak ko promote business die n offer korg sejumlah bayaran yang korg takkan sangka? sape tau kan?

kalau korg kerja keras, pagi petang siang malam berblogging n blogwalking semata2 nak dapatkan traffic n BE, sampai satu masa, korg akan rasa tertekan. so just enjoy berblogging, balikkan niat korg blogging kerana korg nak share.

p/s: entri ni aku buat ditujukan khas kepada diri aku sendiri dan ditujukan secara umum kepada sesiapa yg rs down sbb tak dpt income dr blogging.

{prtm}

Hasil carian :

(Visited 86 times, 5,372,085)

20 thoughts on “motivasi : penat berblogging tapi tak dpt BE?

  1. gua pun xpnh dapat BE..lantak r kan..nak bg,bg..xde ade aku kesah ;p (padahal kesah) haha
    btw blog aku tmpt aku curahkan kretiviti aku n idea..nak ckap dpn org rmai xpndai..so aku menulis je..sng sket..

  2. hehe .. sama laa aku juga bro .. aku pon ada rasa macam tuh ..

    tp aku cuba punya cuba, aku dapat direction baru r .. aku kenal blogger macam member .. lepas tuh siap jumpa yang dekat dengan rumah aku .. (ada yang cun plak tuh .. hahah)

    tapi apa2 pun, betul laa yang ko cakap tuh .. enjoy ..

    thank u sebab join malaysian typing speedtest tuh .. sangat gigih sampai tukar laptop/keyboard.. ko punya tinggi juga bro, yok kita belajar improve .. kalahkan yang paling tinggi .. uhuhuh

  3. along magic tak? sejak pakai wp, be x ade dan magicnya adalah $$$ iklan2 tu semua lagi tinggi dr be.be sy pn x byk cmni.huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge