motivasi : aku takleh lupekan die… huwaaaa…

damn it… bosan la aku asik dengar ayat tu… mostly dpd pompuan…lelaki pon ade gak(lagi teruk dpd pompuan), seriously… i mean it, mmg betul… susah nk lupekan org yg kite syg, tambah2 kalau dah hidup kite tu mmg selalu ada dia, tiap2 hari g mkn same, wat assignment same2,study same2. mmg susah.

TAPIIIII!!! benda tu sbnrnye jd susah sbb ko paksa nak lupekan… korg set dlm pale otak tu nak lupekan DIE, so bile korg ckp nak lupekan DIE,korg dah masukkan DIE balik dlm pemikiran ko… cara yang paling mudah untuk lupekan die, jangan masukkan die langsung dlm pemikiran korg.

antara yang korg boleh buat, selalukan call mak korg… bebual ngan mak korg, sebab selalunya mak la tempat yang paling sesuai nak borak lame2, pastu mintak lak ayah korg amek korg balik umah. bykkan berbual ngan ayah korg, tanye pendapat die pasal ape2.

ajak kawan2 hang out, cari hiburan baru yang korg tak penah jumpe yang tak buat sesat. sibukkan diri, dan belajar untuk indipendant. jangan terlalu bergantung dan berharap. kuatkn diri.

“aku tak kuat!!!” korg oku ke? beb, sume org kat dunia ni,ada kekuatan dan kelemahan, cam aku sendiri, ramai pompuan2 yang kate aku kuat, aku mampu harungi mcm2, wei…sebelum aku kuat cam ape yg korg nampak, aku dah jatuh berguling2, bergelen2 gak air mate ni mengalir walaupn aku ni lelaki…. lelaki kalau nangis, dah la huduh, beria2 lak tu korg tau?

kekuatan aku datangnye dari pencipta aku… ALLAH s.w.t, aku terfikir, sehebat mana pon dugaan yang Allah bagi kat aku,aku tau,aku mampu, sbb Allah takkan uji hamba die,lebih dpd kemampuan hamba die tu, andai kata dugaan/kekuatan utk menanggung dugaan tu disukat dalam kg, dan aku hanya mampu menanggung dugaan yang Allah bagi 50kg, Allah takkan bagi dugaan tu seberat 51kg, cuma kadang2 kite ingat, kite hanya leh tanggung dugaan setakat 40kg je… kalau kite ingat Allah. insyaAllah, kite tau kekuatan kite.

cume kite kena tau,camne kite nak menanggung kekuatan tu…. sebab tu Allah buat manusia supaya mampu mencipta internet,sbb ni la, korg leh google kata2 motivasi. ok?

{prtm}

(Visited 28 times, 5,352,371)

3 thoughts on “motivasi : aku takleh lupekan die… huwaaaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge