mirc…

korg kenal tu icon ape? xtau la dak2 skang kenal ke x,tp tu, mirc, aplication chat yg mule2 aku gunekan utk chat,masa tahun 1999, kat cc,kat taman intan kluang,cc tu da xde da skang, mase tu aku sangat bute it… ikut je membe aku g cc, tgk je die watpe… ari pertama aku g cc aku tgk je… ari ke 2 aku da try chat guna mirc ni… soknye wat emel…emel kat hotmail…masa tu yahoo xpopular lg…, gmail aku xkenal lg ms tu…masa tu ada wau mail…

masa tu nick name mirc xyah register lg… start tahun 2000 brape ntah da kena register,aku da xpkai da mirc ni…so lame ar xchating… pastu aku tgk ade sorg dak klas aku ni menaip laju,aku tanya la camne ko leh menaip laju?die ckp die sll chating,so aku mintak die ajar aku chat…

die gelakkan aku,pastu die ckp aku tipu,sbb ms aku masuk poli,aku dikenali sbg org yg berilmu it… xkan la aku xtau chat,aku ckp la… aku pandai bab hardware je(mase tu jela),bab internet ni aku fail..so die ajar la aku gune ym…

camni la interface utk channel kat mirc, masa aku dulu,antara channel yg popular, “kampung”,skang aku da xtau…

ni la environment mirc, smiley ke bunge ke ape ke,sume pkai code atau taip… xde cam ym ke skype skang… tu yg kebanyakan org yg still gune mirc ni kebanyakan org2 kaki coding,diorg sll batle script diorg… huaaa…ngantok la… aku tdo dl ye…nite all…

Hasil carian :

(Visited 134 times, 5,351,228)

35 thoughts on “mirc…

  1. woooo.. baru bajet nk wat entry nih.. gmbr kamu ke? pinjam leh?
    mmg memori la mirc nih… dr mirc ke msn chat.. dr msn chat ke yahoo chat.. dr yahoo chat ke ym.. then meebo lak sbb ym kena bar.. skrg fb.. chatting sesaja.. heheheheh
    btol2. nk belajar menaip laju chatting la.. heheheheh

  2. yelah……teringat pasal mirc ni……dulu2 ni lah sumber chatting yg paling glemer lah masa tu…..mengimbas kenangan lalu betullah….

    • huhu… biase la bro… kdg2 bnd2 camni yg wat dok tersenyum sorg2…teringat kenangan lalu…hehehe…

    • hahahaha…saya suke ngan komen mak ngah tu,yela..klu mirc ni xde webcam,so mmg blind ar kan? ingat lg ms tu xde handfon,so nnt chat,pastu nnt mintak nombo tpon,janji ngan awex tu kul bape sy nk call,nnt time tu die ready ar kat tpon…huhu… pastu janji weekends nk jumpe, da set da nk pkai bj kaler ape,sua kaler ape,awek tu pon same gak…haha…kenangan manis tul la…

  3. bendalah nih best! tp skang bila nk donlod, dapat trial jer utk bapa minggu ntah..
    pastuh, dh xleh guna dah…

    any idea??

    erk….ayung folo u on twitter..:D

    • owh yeke?xtau la plak…da lame sgt xguna bnd ni,skrg sy sll guna skype,ym kdg2 klu teringat br bukak…hehehe…

    • yeee…btul tu gaban,aku berkenalan ngan exgf aku kat mirc ar… pergh..kenangan manis kot…hahaha…

  4. betul tu…. masa tu mirc lah yang paling top utk chating….
    nickname aku masa tu blues… pastu main pun game Dome yang 1st punye… counter strike baru nak top…
    h

    • masa tu nick aku….errr..xingat ar…asek tuka2….tp bukan alongxp… masa 2002 tu sempat gak ar blaja script2 mirc nih…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge