masalah spammer …

lately, memang trafiik aku dah semakin bertambah… tapi bukan setakat visitor yang baik2 dan dari malaysia je… visitor dari luar negara, untuk spam,masukkan link2 yang entah apa2 entah pon ramai… camni…

tu jumlah spam yang aku terima bermula jam 2 petang semalam… sampai pukul 10 malam td… beberapa bulan lepas, suhaili ada tanya ngan aku, camne nak buat bila ada satu entri die sll didatangi spammer . aku takleh nak buat apa… event aku dah masukkan ip yang pnah spam ni kat dlm ipdeny manager, tetap gak ramai yang datang spam… nak wat camne kan?

jomlah kite g jalan2 kat blog PM,cazari dan fiqas jangan lupa klik apa yang patut kat blog tu,drop komen,follow dan sebagainye… klu korg nak trafik blog korg naik,korg kena tolong org lain dulu tau…

7 thoughts on “masalah spammer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge