malu…aku malu… malu… maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1 Malaysia utk sume… sebenarnye sy xplan nk wat post ni, sbnrnye sy da sediakan post yg akan dipublish pukul 1512, n sepatutnye entri tu publish pagi ni… pukul 0812 ni…(<–ayat mukadimah…sopan je, ni da start emo–>)tapi disebabkan telah terjadi 2 perkara yg memalukan aku smlm … so aku nk gak taip entri ni…

AKU MALUUUUU!!!!!

ceritenye macam ni… :Weary:


bermula kisahnye time aku balik keje…

aku memandu… ngah agak perlahan(maksudnye xde la smp rs bosan gile…dlm 60- 80 camtu ar…), lpas traffic light sungai manggis, aku still dlm kelajuan yg lebih kurang macam tu lah…ok… da nk smp traffic light yg masuk ke taman aku, aku pon himpit ke kanan,jalan tu dah mula jd 2 lorong,daripada 1 lorong… lorong kanan nak masuk taman aku… blkg aku ada protong saga lame, blkg proton saga lame tu…tiba2 je ada kereta peronda polis, siap nyalakan lampu hari raya warna biru kat atas bumbung die, siap maen kan lagu, weeeoow…weeooww die tu… aku da menggelabah tarik seat belt, aarrrggghhh…time ni la ko nk sangkut, damn…

keta polis tu high beam kat aku… ah sudah… naya…ni naya namenye nih… tapi aku tetap gak…”ketak”, petik signal ke kanan, polis tu terus masuk lane kiri…aku pandang die,die xpandang aku.. owh patutla… lelaki.. kalau pompuan pon, lom tentu die nk pandang aku… “ensem sangat” kate die… “xkuasa aku nyah..” kate die lg,klu die pompuan, eceh… memandai je la korang ni…

zzoooommmm…die straigh ke depan… ooo…die bukan nk kejar aku rupenye… malu aku buat kali yg pertama…

tp tu ok lg la…

ni nak citer perkara memalukan yg ke 2… mmg agk memalukan sangat ar… citernye camni… aku onthe way balik ke rumah aku… jalan yg same gak.. cume lokasi nye bermula awal ckit…

bermula ngan traffic lite dpan SMK(org banting tau ar…) ada la satu proton saga BLM ni,memula die blkg aku,pastu die pintas aku.. tak pelah, bia lah die potong aku… aku sedar sape aku… proton satria standard 1.3 je…tp aku syukur n sayang ngan die… die byk berjasa wooo ngan aku… wlaupun aku panggil die joe, xsemestinya aku ni gay ok?

pastu…da nk sampai traffic light sg.manggis,ade la seekor kancil ni mencucuk2 blkg kereta aku… dlm hatiku berkata “ni mesti mus ni,hehehe…maen cucuk2 lak…nak wat dajal ar…” aku pon tuka lorong secara tiba2 bila da nk smp kat proton saga BLM tu, tapi ternyata, pemandu kancil tu sorg yg amat cekap..cayalah…

ok…so kitorang pon berhentilah kat traffic light tu menunggu lampu hijau sambil mendengar radio era, bile lampu hijau je…aku pon memecut tanpa segan silu dan confidentnye utk meninggalkan kancil yg kusangkakan mus,kawan aku tu… dan ngan xsemena2 aku dgr tayar berkokok dr kancil n proton saga BLM tu… klu kancil tu xheran sgt sbb membe aku tu mmg pkai turbo,tp auto…leh sampai tayar berkokok ke? keta proton saga BLM tu pon aku dengar tayar berkokok gak… tayar aku? xdgr lak berkokok,mgkn sbb aku pkai tayar dunlop d01 yang dicipta utk kegunaan hujan da panas secara effective.. keadaan jalan mlm td bsh sbb br lpas hujan,aku pilih tayar tu sbb keta aku pernah terdrift time lpas hujan…ok… berbalik kpd race 3 bijik keta td,aku, proton saga BLM tu ngan kancil tu…aku berjaya mendahului(yelah…sbb aku da ready,diorg x…hahaha) sampai la jalan td bertukar jadi 1 lorong,pastu proton saga BLM tu cucuk je blkg aku sbb jln tu double line…(eh boleh pulak kitorg ni ikut peraturan dlm pd bwk laju tu…),kancil tu kat blkg skali… da smp double line,aku bwk slow blk ar…sayang henjin wooo… smp kat traffic light nak masuk taman aku,aku nmpk melalui cermin pandang blkg, proton saga BLM ngan kancil tu masuk lane kiri… so aku pon horn kancil yg aku sangkakan membe aku, proton saga BLM tu pon horn aku,skali bile da jauh ckit,aku tgk kancil tu bukan membe aku,tp membe ngan proton saga BLM tu sbb dua2 keta tu ada sticker ujang…

ah sudah…mesti keta aku kena mark ni… da la keta aku kaler laen mcm, siap ada sticker satria advance racing lak tu… adeh… malu siot…salah race… aku xsuke race ngan org aku xkenal ni… race suke2 ngan kwn2 ade ar…tu pon time line clear n maen dkat2 je…

harap2 owner/driver keta2 tu xmarah ar ngan aku… sori bro…slh org…hahahaha… malu…huhu…

{prtm}

(Visited 52 times, 5,352,120)

5 thoughts on “malu…aku malu… malu… maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge