Makcik hajjah | korang patut report, bukan share blog die tu!!!

Kecoh kat fb,kat blog kat merata, tunjuk link tu kate org tu menghina islam,yang bace pon pegi la bukak blog tu, hangin ngan kata2 dlm tu,diorg pon bg komen kat dlm tu… Korg kena ingat!!!

Bile korg wat camtu, die gembira sbb mmg niat die nk wat umat islam marah,dan die nk tunjuk kelemahan kite sbb manusia.
Die ni panjang akalnye… Kenapa aku ckp die panjang akal?
Sbb die guna wordpress,bukan blogspot, sbb percent nk diblock adalah tipis berbanding blogspot. Kalau blogspot, report kat google, dah… Habis,wordpress tak mudah camtu… Die byk plugin utk security.
Bile korg tunjuk link tu,just nak share kat reader korg, tu da mempopularkan lagi blog hajjah tu… Menaikkan lagi keyword hajjah, bukan suke2 tau die guna nama camtu. sengaje die letak name panjang2 camtu, ada 1001 sebab, hanya orang yg mampu berfikir diluar kotak pemikiran melayu dan orang yang teliti je yg tau kenapa.

So kalau korang tau url blog2(die ada lebih dr 1 blog) die. Tolong…. Report blog tu ke :

cyber999@cybersecurity.my

Aduan SKMM Hotline: 1-800-888-030 (Monday to Fridayย  8:30am โ€“ 5:30pm excluding public holiday)
Online Complaint :ย http://aduan.skmm.gov.my
Email:ย aduanskmm@cmc.gov.my
SMS : SKMM ADUAN [complaints details] and sms to 15888
Fax : 03 – 8688 1880

DAN kemana2 tempat yang korang boleh report,kalau korg leh hack,hack lah.

pesanan aku kepada korang yang sangat prihatin ni, bile jumpe video ke blog ke hape ke, korang takyah la share kat wall fb korang,ke wat entri ke, konon nak tunjuk yang korg ni pantas dpt maklumat, korg ni prihatin, tak payah wat sume tu, ajak kwn2 korg yg korang kenal,rapat, ajak ramai2 buat report, bukan sebarkan lagi, korg sebarkn lagi,tak byk, ckit korg da memasukkan hasutan kat org yg lemah iman dan masih merangkak dalam agama, stop it, just report.

tolong share entri ni. bukan share blog tu.

(Visited 31 times, 5,364,928)

48 thoughts on “Makcik hajjah | korang patut report, bukan share blog die tu!!!

  1. haha mrahnye, btol gok kalu mikir mula, aku dengar ade doh org report tapi pihak brkuase xdok tindakan..tp yg paling pnting ak suke ah banner mg ade gmbar shikamaru ats tu, kemas keming..haha ^^

  2. Yawww alongkuh sayang!! Budak perasan gojes datang balik .. haha .. quite bz sebab tak sihat .. agaga .. Kalau google name macik ni .. boleh kate dari atas ke bawah name dia .. dah tak brani nak bukak page dia atau sgale video .. takut seh dia edit2 sume pic tu .. dah la budak gojes ni iman mementah gitu .. nauzubillah .. takut terpesong ๐Ÿ™

  3. terbaik lah..sbb tu kalau ader blogger atau link kt fesbuk tu cakap pasal benda ni…apik tak bukak pon..biar jer

  4. betul tu bro..bukannya mempromosikan lagi web yang sebegitu rupa…walhal itulah matlamat depa yang buat web tu..nak bagi org baca…

    • @zik, rasanye? boleh lg bro… kalau tau,boleh lg… org2 yg curious mesti cube utk masuk… sbb aku ada baca satu blog ni ckp die dapat masuk wlaupn da kena block…

  5. hmm..betul gak kate along tu…

    drpd bising2,baik report terusss…

    tp kan…aritu sy ade try nk bukak blog dia tp xbuleh…dah tutup kot

  6. perasan yang ada ramai gak blogger yang siap letak url blog tu kat blog dorang…
    tahu blog tu pon dekat FB…
    sebab ramai yg wat entri pasal blog tu, blog tu makin dikenali…
    berpusu-pusu orang masuk kat blog tu…
    memang ramai yang marah ngan blog tu, tp apa tindakan dorang lepas baca isi kandungan blog tu ???

  7. bro..tp mcm pula kalau nk suruh org tu repot kalau sstgh org yang xtau pasal laman tu…mmg betol tu xelok utk share..tp kalau ada org yg bertnya di inbox, ianya pn bleh dikatakan kongsi jgk kan? tp kongsi untuk mmbuat repot..

    • @fakhrul, mana yg tak tau tu, biarkn die ngan tak tau, mana yg tau tu, cam aku ckp la, share ngan kwn2 yg rapat je,xyah la share secara open kat public,mmg terang2 la org laen pon nk masuk blog tu, mslhnye diorg ni letak link n mengutuk je… tindakan setakat tu je, makin popular la blog tu…

  8. hmmmm gua tak tau isu ni bro tapi ada ler tgk kt blog org lain kecoh2 psl isu ni. Nway betul ler apa u ckp report bkn share kan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge