Kisah aku dan blogging…

tadi aku jenjalan n singgah kat blog bean moreno,baca la post die, die ada cerita psl komuniti blogger, die citer psl…err…korg klik sendiri la post die tu…hahahaha…bila bean moreno fetured kat komuniti. so aku pon bukak la pulak web komuniti blogger ni.

Then aku ternampak la post bertajuk anda blogger baru??? oleh shafix zainal, bile baca, kat komuniti blogger tu,rs cam menarik, so aku pon pegi ke berita penuh, die ada tulis kat situ, ben ashari kate ramai blogger baru wat blog sbb nk kejar traffic utk buat duit, ben xwat camtu ke?blog die cam crowd ngan iklan je… lantak lah… da baca abaes,aku nk komen la…bile taip2 tu rs panjang la plak…so aku komen kat cni jela…hahaha…

memula aku wat blog kat blogspot thn 2006,ms tu aku wat sbb aku mls nk menulis dlm diary,sbb aku jenis sepah2 brg,klu pkai diary,asek nk cr mana diary aku je… klu wat blog,aku leh akses dr mane2, tp mase tu lpas aku setup,2 tahun aku xupdate…lupe…hahaha… then mule la bukak balik blog blogspot aku tu,ada la update sesekali…masa tu xramai lg blogger2 melayu, pastu mule setup blog kat http://kakicandid.com guna wordpess sbb tgk ade membe2 aku setup guna wordpress,ternyata xmenyesal,sbb wordpess lbh selesa n byk plugin,

pastu tgk ramai yg dpt income bsar2,aku mule target nk cari income dari blogging,tapi tu ar…cam post sblm ni… aku jd tensen ngan nk cr income dari blogging, ngan kelembapannye… so sekarang aku target aku blogging sebab nk luahkn perasaan,nk bercerita psl aktiviti harian dan aku amat mengharapkn komen dari blogger laen,sbb pandangan dan pengalaman laen tu satu benda yg sangat mahal pada aku… dan aku nk menambah kwn2… alhamdulillah, da ada da pengomen2 setia cam saifuddin, fyna,IM,hazari,miss eja, sop,pirate, dan ramai lagi la… then ada gak la yg letak blog ni dlm blog list diorg wlaupn diorg xkomen kat blog aku,antara yg aku da jumpe http://budakmaran.blogspot.com/ ngan http://amalini-preciouscompanions.blogspot.com/.

tahun 2010 n 2011 ni aku agak aktif gak la dalam blogging ni… ni si fyna punye psl la…aku tengok cam die dpt ramai kwn dpd blogging… tp tulla,byk kwn n ilmu aku dpt, bertambah ilmu didada nih…

korg camne? ade sejarah n kenangan2 sepanjang blogging? citer ar…nk wat kat blog korg pon ok gak,pastu bgtau ar aku…nk gak aku bace, klu korg nk adiah, klik sini, n kalau korg ade citer best n nk cube kot2 leh dpt duit, leh klik sini.

blogging fodder

{prtm}

Hasil carian :

(Visited 61 times, 5,371,925)

56 thoughts on “Kisah aku dan blogging…

  1. gile hebat care ko nak dapatkan click kat says.. heheh aku tertipu tapi aku clcik dua2 so klu ko rajin meh r sini palk hahaha.. (p/s; click click)
    pastu pasal cite pengalam nanti aku rajin aku wat ye bro.. skang sibuk nak final aduyai…

    • @kopi, haha…haruslah… aku tgk ramai yg ikut je ayat says bg,aku wat la ayat supaya org btul2 trasa nk tgk… camtu la yg says nk… cam broframsestone wat ari tu psl ape ntah…aku yg da tau pn jd tertarik gak nk tau…

  2. Dinaz join blog sebab mmg suka nak bercerita iklan tu pon along dinas yang soh pasang n rasanya dh setahun dh tapi x dpt apa2 pon 🙁

  3. aku dulu buka blog thun 2008..saje try..sebab rase mcm best kalau leh design kekreatifan kat web dan leh cerita mcm2…pastu terus setahun senyp cmtu jer tanpa update…xingat yg aku ni ade blog…kehkehkeh…

  4. tu lah.. kadang aku pon pelik gak, kadang ada blogger kata berblogging sebab nk cri kawan, nk kongsi pengalaman n ikhlas bukan sebab nk mengharapkan nuffnang, tapi pasang iklan merata tempat kat blog… ntahlah, hak memasing..

    • @hafizal, tu la psl… paling menyampah tgk lebih 50% ruang blog die ngan iklan je…jenuh nk kenal mana 1 entri mana 1 iklan… aku?dapat tampung duit hosting cukup la…setahun 170… ni ngah survey ads mana yg leh bg setahun seratus lbh tu,dpd yg ada ni,da setahun lbh br 5 henget..pekejadah…

  5. salam… along…. nice entri… betul tu… bila org komen entri kita… rasa lebih dihargai… dapat ilmu dan pengalaman…

  6. ehem…

    i rase blushing byk ari nih.
    patotla tydo tak tenang je mlm td.
    mkn asek tersedak je.
    rupe2nye u ngumpat i kt cnih.
    hehehe…

    mcm u kate sharing is caring.
    ala..
    jarak follower u ngn i da tak jaoh pown.
    lgpown u punye says.my byk dr i.
    jeles ok.
    keep it up.

    i nih kan pengkritik tak professional u.
    u pown byk gak bantu i.

    kire nih pengaruh dr i la e?
    gud2..lgpown mende yg bgos kan u?
    x salah pown.

    tq coz backlink name i.nnti i backlink name u blk e.
    hehe..
    tq so muchhhxx

    p/s : br pasan comment i pnjg..

  7. Bagi sayala kan,sy berblog ni pasal ingatan memori saya x kuat heheh. Saya kalau baca suatu ilmu, 2 minggu konfirm akan hilang so bila bca dan catat dalam blog,InsyaAllah saya akan ingat balik..dah dekat setahun saya berblog..bulan lepas baru betul2 serius nak manjakan blog.pasal nuffnang tuh,rasanya kita kena “fan-fan”kan dia baru dapat respons positif.

  8. hahhaa at first 2009 dlu…aku start blog sbb k stalker senior aku puye blog,….aku suke bace blog die…aku komen…tp xmention sape aku..hahaha! lame2…aku sumbatkan sume kisah yg berlaku seharian dlm hdup bgelar pelajar..yess as a diary la gak.
    aku suke bercerita….n menaip….nk ade diary susah sbb mmber aku slalu bace je..even sume msj dlam fon aku pon dorag leh tahu.haha….aku jenis xkesah la pon..

    n bbrapa lame..tjumpe bberapa sahabt blog yg best…n since tu aku suke blog cz lebih mmhami org sekeliling…mcam2 kerenah kite leh tahu…tp ak xsuke sgt blog yg femes sgt tu…aku suke komen n singgah blog yg sempoi je…yg sarat ngn contest sane sini tu jrag laa aku komen.huhu

    • @saye ekyn, haha…same la kite, paling aku xsuke bile die rs die femes gile wlaupn br blogging bape bulan,ape yg die buat tu xslh,tapi cara die bercerita tu,cam xkena ngan selera aku… seolah2 die hebat sgt…

  9. selalu aku usha heder-heder org yg aku bawu masuk atau usha entry2 dia…

    ur realy simple tapi content lam entry ada bernas..
    ada isi dan hujah ats sesuatu perkara tu.. menarik minat utk dibaca tanpa jemu. dan rain sgt suka….

    dan betol wordpress lbh byk plug in n nmpk cnggih , tapi disebabkan reti guna , heee rain guna blogspot je..

    menulis utk luahan hati dan sebgai diari lbh berkesan dan puas berbnding kejar trafik dan duit… tapi sapa xnak duit.. ce citer bro

    • @rainbowcloudy, alamak rain,sluar aku da koyak ar sbb bontot da kembang,lubang idung ngan ekzos keta aku da same da ni,serius bangga jap,wat pertama kalinye ade org puji aku,ikhlas ke x tu xtau la…tp trime kasih la atas pujian ni…

  10. Pingback: aku dan blogging - Komuniti Blogger
  11. haha….
    betul jugak tu kan…
    tapi mungkin dia lain r kot…
    ramai peminat…
    aku ni.. alahai… wat entri pun tah pape…
    so aku rasa mcm nie…
    kite smbl berblogging smbl cari rezeki…
    x gitu…

    anyway thank sbb sudi baca entri aku…
    takut jugak aku nie…
    takut di salah erti…huhu

  12. mula2 buat blog tak pernah2 pun terpikir pasal boleh dapat income dari blog. bila dah lama2 baru tahu. tapi letak iklan nuff tu pun tak pernah target nak dpt income lbih2.. kalau ada, ada la. kalau tak de biar la. huhuhu.. sbb tujuan buat blog ni nak kongsi pengalaman citer dan dpt kawan banyak2.. walaupun tak pernah jumpa. hehehe 😀

  13. hehehe thx mention my name. Komen rsnya lebih berkesan utk kita create network yg lbh kukuh dan rapat among bloggers compare dgn kita tinggalkn link dlm chatbox atau shoutbox.. tul x? Link kita pun x akan ilang melainkan kene delete dgn tuan punya blog hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge