khurafat… mengarut…

Assalamualaikum, slamat pagi, salam sejahtera, dan salam 1 Malaysia, setelah wat pe yg patut… barula ade mase ckit nk update blog nih… tu pn jap g bz balik ngan FLL Body forward. Membantu je…. tp klu xmembantu, kesian cikgu2 yg handle bnd tuh…

Oklah… berbalik kepada tajuk post kali ni, khurafat, klu korg tgk gamba tu, gamba filem terbaru skop productions, arahan(agaknye la) syamsul yusof, anak pengarah terkenal Yusof Haslam(klu xsalah) yg pernah menerima jolokan 6 million dollar man.

Aku rs aku xpernah bg komen psl filem sepanjang aku berbloging, tp dek kerana smlm aku beria2 g tgk citer nih, wlaupn secara jujurnye aku xsuke membazirkan duit aku utk tgk wayang citer melayu,tp dek kerana aku tgk ramai yg komen kat fb,kat tv, kat media massa kate citer tu best. aku pon g ar tgk… danmcm kebanyakkan filem seram melayu, cara die menakutkn org, maen kesan bunyi n muncul tibe2… diorg kate yg seramnye bile die time die bwk mayat, aku tggu la ape yg menyeramkan time tu, xseram pon… damn…

antara yg rs cam seram ckit bile “benda tu” masuk ikut tingkap… liyana jasmay nk bukak pintu xleh… pada aku la… bnd tu bia la panjang ckit… cam citer mantera tu,smp pegang die,tgk2 xde, tp bekas die pegang ade, camtula br cam real… wat la liyana jasmay xleh nk bukak pintu, shoot dr atas yg menampakkan benda tu makin lame makin dekat, da nk pegang kaki die, br leh bukak, liyana jasmay lari g kat husband die, peluk suami die, skali bile peluk, rs blkg die cam ade darah, skali tgk blk muke syamsul, muke antu, die lari secara undur… smp ke pintu, skali ade tgn pegang, die cuak, pusing blkg, tgk suami die, lame la jugak suspen nye tu, xleh la org ckp “alaaa…biasa la citer melayu,maen sergah2 je”…

hakikatnye bile kite diganggu, bukan sergah semata2, hakikatnye, g sane ade bnd laen mcm, g sini pon same… cam tu la yg wat smp org kena histeria, klu strakat sergah2, org xkena histeria beb, org melatah je…

Kenapa aku suke tgk citer2 luar, sbb citer diorg wat kiter berfikir, ape yg jd pasni? smp bile nk kena lalui sume ni? ape nk buat?

Ade org kate,klu kite xsupport industri kite,sape nk support klu bukan kite? tp klu kite support bnd yg kualitinye xseberapa, smp bile2 pon industri kite xde impak… msh camtu gak..

1 je yg aku puji pd filem tu, lighting die lawa, tu pn sbb aku ni photographer, aku pandang dr sudut photography, bg org yg bukan ade pandangan photography? ape yg bestnye?

bukan la sume citer melayu xbest,ade gak yg best, tp kebanyakkannye…. mmm…

to org2 yg terbabit ngan filem khurafat, aku harap ade la peningkatan. ape lg aku nk komen ek? hehehehe… ntah ar…

tp yg pasti rs menyesal g tgk…

3 thoughts on “khurafat… mengarut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge