Loading...

kesibukan melanda…

Assalamualaikum dan selamat sejahtera…. hmmm… 2-3 ari ni kebizian melanda diri ar… n tahap kesihatan xse tiptop selalu… bukan la sakit… tp tahap kesihatan tu xberapa best smp buat sy kena bykkn rehat/ tidur… byk sgt tekanan yg melanda, psl kewangan, psl anak2, n paling xleh blah/bahaya skali bile trasa rindu kat ex-wife… klu die lom kawen,sy da bgtau die da, tp sbb die da jd isteri org… tpaksala saya pendam…

ngan gf sy yg skang ni cam2 hal,ngan sakitnyela, ngan xdpt keje la… adoooii…

pastu kat skola tmpt sy keje ni, skola sy terlibat ngan pertandingan FFL Body forward,pertandingan robotik lego…

tu antara bnd2 yg diorg br siapkn, pastu bnd2 tu nk diletakkan atas playing fieldnye,pastu robot tu kena selesaikan mission2 bnd tu, ada 17 mission… sy membantu dr segi teknikal mana yg mampu n bg idea ckit2… ckit2 pn… pening gak ar…

pastu khamis mlm jumaat,sibuk org dok baca yassin,aku g lari g meru ngan membe aku, rosdi, tlg die g COD sport rim, bukan saje2 tuka sport rim,tp sbb terpaksa rela, rim kompang yg die pkai sblm ni da teruk sgt da…sblm ni mmg da teruk, pastu ari khamis tu,ms die nk g keje tayar die pancit,die lenjan gak, smp kat satu petrol pump(xleh sbut sbb petrol pump tu xbg sponsor…ekekeke) die benti gak,tuka tayar,die kate klu die xbenti n tuka tayar tu,mau koyak tayar die tuh…

so bile sampai tempat keje,die sms la tanye membe die,ade yg nk jual, 4 bijik siap tayar tp rim kompang(rim besi yg kena pkai cap),RM200… pas beberapa jam,die up lg 100 lak… membe aku bengang ar… die search ar kat mudah, jumpela 1 kedai ni jual sport rim daihatsu l2, br 450, membe aku mintak aku bwk die g sane sbb keta die da merbahaya utk dipandu g sane…so aku pon g la sane…

bile balik tu,aku trus ajak die tukar rim tu(kesian die nk wat sorg2 nnt…),so kitorg pon wat la… bepeluh2 nk tukar tuh…huhu…tp selesai gak la…

da siap tu die blanje aku makan…pastu aku balik,smp umah lbh kurang kul 1 pagi,trus tdo… lupe nk tgk tahap bateri handfon aku tuh… sok pagi aku sdar2 tgk da crah…tgk jam kat tangan da kul 8.45, mmm… ndak tak ndak aku amek cuti… sbb aku fikir,paling cpat aku leh sampai kat skola pon da kul 9.15… hehehe… aku bg, mandi, wat air, trus g ospital, g derma darah, nape aku derma darah? errr…soalan yg aku xleh nk bg ngan konfidennye… snang citer… saje je… xleh?

aku nk derma duit,aku bkn byk duit pon, tp aku ade baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak darah… klu aku derma 450cc tu, cam xluak pon darah aku tu…

tp sejak 2006 aku derma darah, da 10 kali aku derma,kali ni xbrape best, sbb pastu tangan aku kat tempat yg die cucuk tu rs cam bengkak…

tp sakit pas da siap proses derma tu da… agknye sbb siap2 je,aku xrehat dl,trus grak, g sane sini, xrehatkn tangan aku tu, pas solat jumaat,aku sapu minyak gamat,tdo sampai mlm, pastu da ok… da xsakit da…

ni mlm ni nk g bukit puchong lak… ade program berkaitan radio amatur… so arios amigo, aku nk brambuos…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge