kenapa saya suke rumah saye?kenape saye suke rumah saye?

hahaha… idea untuk mewujudkan entri ni timbul masa tgk jam pukul 1632(04.30 pm saya suke pkai waktu 24jam) tadi, rase cam,”lamenyeeeee nak balik…” pastu terfikir,”apsal aku nk balik? bukan ade bini pon” pastu teringatla kat iklan ni…

kenapa saya suka rumah saya

hehehehe…kenapa saya suke rumah saye?sebab rumah saye xde bini…hahahaha…

sebab rumah saya rumah bujang, so faham2 la rumah bujang camne kan? klu rumah anak dara sy xtau camne ar…

kenapa saya suke rumah saya? sebab rumah saya ada ikan dalam akuarium….huhu… semalam baru tukar air akuarium tuh… leh tahan ar letihnye,sebab nk masukkan batu2 tu balik,nk angkut air dari kolah,sbb ayah saye kate, klu nk tukar air, amek air yg dah ditakungkan dan dibiarkan satu malam…klu x,silap2 ikan leh mati…xtau la nape,tp petua tu mmg tul ar…sbb masa tu aku maen masukkan je air dari paip, luse tu ikan aku mati… tp masa tu aku x letak benda nih, aku pon xtau ape name benda nih, smlm aku letak bnd ni n amek air yg da ditakungkan selama beberapa malam…hahaha…

(gambar diambil menggunakan kamera henpon)

kenapa saya suke rumah saya? sbb saya leh tdo n bangun suke2 hati saya…hahahaha…

saya suke rumah saya sbb saya leh kua n balik kul bape pon saya suke…

tapi…aku laaaagi suke umah parent aku,sbb tu umah family…

da,td suke umah bujang, ni suke umah family plak…cakap macam “tuuut”, mmg la umah bujang saya tu best, tp umah mak ayah saye laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagi best…

sbb klu sy balik kampung, mak saya yang da tdo tu pon akan bangun n berbual ngan sy,sbb saya ni night rider bukan knight rider tau, night k? maksudnye penunggang malam…hahaha…tp skang da bwk keta,da xberani naek moto balik kampung… jauh tu…saya dok kat banting,selangor, umah parent saya kat kluang, johor(kejap guna aku,kejap guna saya…wa punya suka la,wa punya blog maaa…hahaha…) n saya suka gerak dari rumah saya ni waktu malam… waktu biasa saya grak adalah 8 malam ke 10 malam… so saya akan sampai antara kul 10 malam ke 1 pagi, bergantung kepada waktu saya gerak, keadaan trafik dan kelajuan saya memandu… masa kejadian 10.10.10, saya grak dari kluang pukul 8 malam, hantar adik saya si cik pupu ke hostel die, masuk tol air itam dlm kul 845 malam… saya smp umah dalam kul 2 pagi…sok nak keje…letih tu…sbb stuck dpd lpas jasin smp ke tempat kemalangan tu selama satu jam setengah…

k,berbalik kepada cerita kenapa saya suka rumah parent saya,nnt bile sampai, mak saya akan tanya kalau saya nak air panas…(terharu…) pastu,pastu esok bangun pagi, sarapan da siap…wlaupon cekodok je…(cucur laaaa…) pastu udara kat umah parent saya bersih dpd umah bujang saya ni, sbb umah parent saya adalah kawasan larangan merokok… wlaupun saya n adik saya merokok, tapi kami adalah dilarang merokok di dalam rumah…

part yg paling best skali, sbb kuarga saya ni memang jenis sporting abes… klu kitorg berbual, da macam perbualan kawan2… n sebab tu la kot mak saya ni dapat ramai anak angkat pompuan(adek bradik saya seramai 3 orang,sumenye lelaki…) anatara yg paling rapat ngan mak saya ni tu..si cik pupu tu… haha… ke sportingan kami kdg2 jadi pelik pada mata org laen… mak n ayah saya da jadi mcm kawan,tp yg lagi best, walaupun kdg2 kami gurau cam melampau, tp memasing xkecik ati(adek bongsu sy je kdg2 kecik ati sbb die manje lebih)… n paling penting, respect, bnd tu xpernah kurang… arahan tetap dituruti, tapi perbincangan sll diutamakan…

mmm…bestnyeeee laaa…

{prtm}

(Visited 48 times, 5,368,851)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge