Kenangan masa sekolah rendah

kekadang aku teringat kenangan masa aku skolah dulu, teringat masa tadika, aku tadika dulu kat taski abim,pegi tadika naik van,kat blok umah yang aku tinggal,kitorg bertiga aku, firdaus,min. sesame turun pakai baju ijau, selalunye kitorg dok blkg, dan dulu aku selalu kena buli,beg aku beg kain,diorg beg keras,aku dihimpit. hahaha

firdaus pindah masa nak masuk darjah 1…masa tu mana la amek tau name penuh org laen, name penuh sendiri pon berminit2 kalau nak tulis, so tak ingat la name penuh die, gamba ade,tapi kat umah parent aku, pastu┬ábapak min meninggal masa die darjah 2, orang yang alim, meninggal masa balik dari masjid, kena langgar. then die pindah ke perlis, ngan min ni aku da jumpe da kat fb, sbb kitorg keep in touch smp thn 2000 kalau tak slh, so aku ingat la name penuh die, dan die guna nama penuh die kat fb,so senang la nak cari.

kenangan masuk sekolah rendah, hari pertama sekolah, aku pakai seluar pendek, zaman dulu2 kan camtu,zaman skang ni da xde da budak pakai seluar pendek g sekolah, budak2 sekolah sjkc ade la aku tengok pakai seluar pendek. Aku pakai seluar pendek tu 1 hari je, esok nye pakai seluar panjang, sebab… aku kan anak askar, so kitorg g sekolah naik trak askar, yang dipanggil feri sekolah, aku tak tau kenapa dipanggil feri. so untuk menampung jumlah anak2 askar ni, diorg tambah kerusi panjang kat tengah2 dlm trak tu.kirenye ada 4 ar.. 2 menghadap ke kiri, 2 menghadap ke kanan, dan nak dijadikan cerita, masa trak tu brek, peha aku yang terletak antara 2 kerusi panjang tu tersepit cam tercubit camtu, tu yg aku taknak pakai sua pendek tu. sampai dah besar pon aku tak pakai sua pendek, lepas bercerai baru aku pandai pakai seluar pendek kalau ke mana2.

darjah 1, aku sekolah kat sekolah rendah kebangsaan sungai buloh, selangor darul ehsan, tahun 1991, masa tu aku masuk kelas 1sekolah rendah cempaka, tak ingat nama guru kelas tu, masa tu kalau tak salah aku ada 2 bangunan ke 3 bangunan je, penghujung tahun 1992 baru bertambah 1 lagi bangunan, yg aku ingat, kalau tak salah, 1993 tu ade sekali, sekolah tu banjir, bukan maen seronok lagi aku, yelah, aku dok flat,dlm kuarters askar, mana nak jumpe banjir2 ni… masa aku darjah 1 tu, ada satu kenangan pahit yang kelakar bila ingat2 balik,aku kena tinggal ngan feri, sebab aku ni nerd, sangat menurut perintah, anak askar la katekan, bapak aku bgtau, keluar pagar sekolah, tggu kat belah kiri, feri tggu kat situ,kalau feri tu ada, baru naik, ok boss!!!

ntah camne tah, ari tu, trak tu tak tggu kat tempat biasa, die tggu kat belah kanan, aku keluar dari pagar,aku nampak trak tu, tapi pasal ayah da pesan tggu kar belah kiri, so aku tengok jela, ngan harapan nnt die datang la kat tempat yang aku tggu tu, tapi tak, die blah camtu je, yela,driver mana kenal budak2 nye, askar yang jd konduktor tu je yg kenal, tp da lalu br die nmpk aku, so aku pon dok la tepi sekolah tu menangis, nsb baek abg2 yg senior tolong bgtau gpk 1(pon aku tak ingat name,sbb xpnh jumpe die,budak baik kan?), die la anta aku sampai umah.

sekolah rendah

(gamba ni aku jumpe masa aku search kat google. kalau korg ade dlm ni, korg leh contact owner gambar ni, klik pada gamba)

kadang2 aku teringin nk wat segmen utk review blog org,tapi ade ke org nak aku review blog die? mmm…kalau korg rase nak direview, ape kate korg wat satu entri bertajuk kenangan masa sekolah rendah, letak link blog ni dlm entri tu dan tinggalkan link entri tu kat dlm ruangan komen kat sini, so aku tau la yg korg nk aku review blog korg. ok tak idea aku tu? ekekekeke

Hasil carian :

(Visited 242 times, 5,372,047)

15 thoughts on “Kenangan masa sekolah rendah

  1. Pingback: Kenangan masa sekolah rendah | Komuniti Blogger
  2. sorry bro aku tak dapt r nak wat riview mase kecik2 sebab aku sering dibuli, so aku nak lupe kenangan lame.. heheh (walhal aku buli org sebab bdn ku yg tuff dan besau).. macam bese lepak sini dan ehem2, sory r aku lawat dlm kul 4 pagi,, bru balik kijeee.. sodeh nye den nih.. hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge