Apa korang rasa bile kena tipu?

Sape yang seronok melonjak2 bila kena tipu? hari ni along ping entri ke group fb, then g la toilet jap, wat keje jap.. then tgk notification ada org komen lak kat post yang along goup fb,tgk ada org komen mintak vote untuk binatang yang akan dia bela… memula rs xnak bukak link blog die tu, tapi oleh kerana rasa nk support rakan blogger, along pon bukak la.. then nampak gamba binatang ni…tanpa rasa sangsi, along pon klik salah satu gamba binatang tu, walaupun dlm hati terdetik gak, xkan die nak bela anjing kot… aaahhh… xpelah… along pon klik gamba lembu.. hehehe… skali terbukak la page yang berurl http://www.churpchurp.com/nadzulkipli/share/churpchurp-invite owh…ok.. dah terkena… then bila check balik, semua binatang tu untuk masuk ke campaign churp2 die… camni punye org pon ada ke? mungkin pasni die tuka… tapi along dah print screen dah…blogger yang menggunakan gambar binatang yang comel untuk mengaut keuntungannampak? bile kite klik gambar burung, die akan ke churp2/nadzulkipli. macam ni punye perangai pon ada ke? org lain ada gak letak link belakang gamba, along pn kadang2 buat, buat kat gamba yg selalu jadi sasaran spammer dari luar negara, supaya spammer luar negara yang nk inject code ke url malware tu,klik iklan… ada beberapa gambar, atau replace ngan url fb.alongxp.com. supaya dia tak boleh komen kat gamba tu. ni dah la spam kat post kat fb, siap mintak org vote binatang yang dia nak bela la ape sume kan?

tgk la apa die kate… ? kat blog die siap kata semangat cintakan haiwan… lah sangat…

tolong vote lah sangat

harap korang yang membaca ni, tak terkena la… pada yang betul2 tak menyokong tindakan cik nad ni, klik share,tweet,like kat atas tu ye… supaya lebih ramai org yg lebih berwaspada dengan hal macam ni… ok? mekasih…

Hasil carian :

(Visited 55 times, 5,369,134)

24 thoughts on “Apa korang rasa bile kena tipu?

  1. macam-macam cara orang bleh guna bila bab nak tipu menipu ni..hehe..

    dia dah tukar gambar dah..

  2. kadang2 hangat juga bila ada orang buat benda mcm nie.. rasanya sebab nie kot, blogging dah macam dunia mengejar duit.. indeed blogging is a good way earn money but jangan la sampai tipu2.. **bukan marah, just nak luahkan apa yang patut** =) peace..

  3. macam2 perangai muncul dalam dunia blogger ni…tp agak2 la kan…buat duit dengan cara menipu…pastu makan duit haram…semua haram…

  4. apolah gunakan gambo binatang utk kaut duit…kalo berani letaklh gambo khinzir sure takde sape yg nak klik & vote…hoho…hangin giler kalo kena tipu cr camni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge