Kemalangan maut marco simoncelli

Bukanlah niat utama aku untuk membuat entri yang berbentuk SEO, masa tengok berita tadi terfikir gak,kalau aku buat entri psl bnd ni mesti trafik aku jam cam dari round about subang menghala ke summit prade, kaw2 punya… tapi aku taknak lah disumpah sbb buat entri yg same org lain buat, so aku meneruskan niat aku untuk ke blog redmummy,pastu dari situ, aku bukakla blog pengomen2 kat situ. salah satu pengomen kat situ ialah yanmie,entri terbaru die psl marco simoncelli meninggal-mati selepas kemalangan, so aku baca2… pastu ada link video kat youtube.. tapi bila klik,dah diremove plak… aarrrggghh… bengang lak aku… so aku search lagi… mostly dah diremove, tapi aku dapat bukak satu video yang memaparkan pergerakan perlahan(slow motion) kemalangan tu. so aku pon tonton video tu. rasanya rugi lak klu aku xshare kan? mesti ramai yang nak tau punca kemalangan tu kan? 

kalau tengok pada gamba ni, marco simoncelli baring lebih sangat

domain murah

(Visited 141,090 times, 5,372,067)
mungkin sebab dia dah makan site lebih sangat, so so memperlahankan motor dia dah cuba tarik ke dalam balik motor dia

valentino rossi yang tengah laju tak boleh nak mengelak, aku bukan la pro,tapi dulu aku kaki layan ‘lap’ gak (sampai lah aku jatuh kat jalan lurus… sigh…) time ni memang tengah press baek punye, kalau brek ke xbrek ke, mmg motor tu akan melanggar gak motor marco simoncelli, kalau valentino nk selamat, die kena lompat dari motor die, tapi aku rasa masa ni mesti die pon terkejut n xtau nak buat apa.

pom… uuuiii… ngeri… siap valentino terhentak kepala dia kat fearing moto marco simoncelli….

part ni yang aku paling ngeri tengok, tapi aku keraskan gak hati masa nak snap ni. tengok muka die terseret kat atas litar tu… aku yakin masa ni die dah pengsan akibat hentakan kuat tu… persoalannya.. macam mana helmet dia boleh tercabut? helmet tu bukan murah, kualiti bukan cap ayam punya.

nasib malang… marco simoncelli terbaring di atas litar.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,893 times, 5,372,067)

Hasil carian :

(Visited 154 times, 5,372,067)

25 thoughts on “Kemalangan maut marco simoncelli

  1. Dua-dua yang langgar (colin dan rossi) tapi yang langgar tepat motor colin. Mana tak pengsan & maut abg long. Cuba pegi Sepang tengok tayar depan moto gp tu, Bapak besarnya, Tayar Belakang pulak lagi sekali ganda lebarnya kalah tayar kereta wira aku.

  2. woo…ish.. terseret muka,tringt plak bf pth gigi , wizer pcah time eksiden, ni dh terseret..fuuhh. tq sbb share video nih, cri jugak tp tu lah, removed.. and nice info dari tukang komen 🙂

  3. kalau tengok klip video tu dia memang dah pitam sebelom kena langgar. Nasib Rossi dapat elak, kesian pulak tengok Colin terikut peng sama. Anyway, RIP buat si Marco Simoncelli.

  4. Betul-betul tragedi Oktober, kesian aku tengok dia terbaring atas litar, walaupun bukan kawan aku. Memang dari segi teknikal dia cuba tarik balik motor tu ke tengah, tapi terjatuh. Manakala Colin edward & valentino rossi cuma dipisahkan kurang dari 1 saat daripada mangsa. Memang sukar nak mengelak. Berkenaan helmet boleh tercabut dan pecah, ialah kerana helmet mempunyai tahap tertentu untuk menerima hentakan. Contohnya helmet pelumba F1 lebih keras daripada helmet pelumba motor. Kebiasaan helmet pelumba motor hanya mampu menahan beban tak kurang dari 60-70 kg hentaman.

    • @Ekal, ooo… smlm tu mmg lebih la kuasa hentaman kan?moto je dah bape kg, campur laju lagi,campur penunggang langi kan? tapi kan,klu tgk betul2 cam marco tu mmg dah pengsan masa die dah hampir dilanggar tu…

  5. Aku pun seram jer nk tgk lagi skali video nie..lepas ni bawak slow jerlah.. Btw, agak kasar gak bahasa mamat yg komen kat atas tue..

  6. ngeri gila aku tengok kejadian neh..bayangkan helmet tercabut n kepala kena hantuk kaw2 kat litar yang panas pahtu dirempuh lagi..memang berdarah dalam otak tuh..aku tengok video pun berdebar2..

    aku tak boleh kalau bab2 orang eksiden..lebih2 lagi yang real depan mata..darah ok lagi tapi keadaan mangsa yang patah riok tuh wat aku jadi seram(sori off topic)

    apasal tuah hang tuh huhu..memang kasar joke dia tuh..ada plak cakap kat bro,apasal tak kena langgar macam neh adehh

    • @syuxer, aku rs klu die hidup lg,mau cacat,xpon ingatan dia mst ada problem,sbb dikatakan helmet smp pecah, helmet bukan murah2 cam ms 88 punya helmet,mst protection kaw2,tp klu smp pecah… fuh…
      bia la bro tuah tu ngan labu2nya… org xmatang je ckp camtu…

  7. Along…Salah ke kalau buat entri sebab SEO?? errr..means, kita tertarik pasal benda tu and nak share and its about current issue and ofcourse it will relate to the SEO…huhu..penat search kat youtube nak cari video nie…seb bek dapat sebab most video dah diremovekan…

  8. die mmg dah out sebelum kena langgar dgn motor valentino tu derrr… apsal lu tak kena langgar mcm ni… kompem takde susahkan org sampai sekarang… hahaha -joke-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge