Kak Pon…pon pon…

haha…bukan kak PONdan k?ni kak PONti atau nama penuhnya PONtianak…

(image sedut dari google…safesearch moderate,tp elok korg jgn klik la wlaupon da safesearch pon…hahaha)

ok,td aku bace post kat redmummy.com psl pontianak bertenggek yang dihantar nazim, memula aku ingatkan penghantar post tu pompuan,lelaki rupenye…korg leh klik kat pontianak bertenggek tu untuk tau cerita die, ni aku nk cerita psl cerita dpd aku sendiri n kawan aku,tp yg aku punye cerita xla menyeramkan sangat…

2 kali aku lalui psl kak PON ni… 1st time tu aku skolah lagi,antara form 2 ke form 5,xingat… ms tu sume skali tido,aku,adik2 aku,mak n ayah aku,sume tdo kat bilik memasing, yg kelakanye(dlm citer seram pon ade part klaka),ms tu aku mimpi kartun chip n dale dlm mimpi aku tu makhluk dua eko ni dok galak gile ketawa,lame2 ketawa diorg tu jd mengilai,tup2 aku tersedar,ms aku tersedar tu, bunyi mengilai tu masih ade,tp dpt dngar pengujungnye je… sok nye aku diam je…sbb aku bukan jenis fikir sgt bnd2 tu… sbb bukan ade kena mengena ngan aku,die xkacau aku,watpe aku nk fikir psl die, laen la tetibe die bg aku kunci keta mercedes,sok pagi aku bgn,tgk2 kat lua umah ada mercedes SLK,memang la aku dok memikir nk amek ke x keta tu haha…

kejadian ke 2,esok mlm nye atau 2 malam seterusnya, aku tolong mak aku basuh pinggan kat dapur,pastu tetiba baek punye kak PON ni dok mengilai,bunyi dekat je ngan dapur aku ms tu, aku diam je,aku tgk mak aku,mak aku tgk aku,tp memasing wat dek je…sambung basuh pinggan, pastu bunyi tu makin lame makin jauh, br la aku ckp kat mak aku, da makin jauh da bunyinye… mak aku ngan selamba jwb…”org kate klu bunyinye jauh,die dekat,klu bunyi dkat,die jauh”kata mak aku ngan muke selamba sambil basuh pinggah, pastu aku pon jwb “owh…”…klu org yg jenis penakut akan ckp “korg ni cam xde perasaan je”, haha.. pastu br la aku bukak citer psl yg aku dgr ms aku tdo tu,mak aku ckp die pon dgr,die kate die dgr bunyi ujung2 je… maknenya aku ngan mak aku sdar waktu yg same la…

tp dlm family aku,yg penakut nk mampus psl bnd2 camni,adik aku yg bongsu tu je…harap je tinggi dan gemok,tp penakut nk mampus… haish…

family aku,apa yg aku suke ngan family aku ni, snang citer not typical malay la… bezanya camne tau? kitorg bukan la xcaye bnd2 ghaib ni,caye sbb bnd tu mmg ade kan?tp jenis xamek kesah sgt,jenis cam lantak kau la situ, ko wat hal ko dah la…

pastu bab2 petua ni,mmg kitorg agak fail la… then paling fail bab2 “org kate xelok camtu,xelok camni”,byk gile bnd yg kitorg xtau,sbb bnd2 camtu,common sense, xperlu nk “org kate xelok camtu,xelok camni”,contoh org kate “anak dara xelok dok kat tangga,nnt xde org nk meminang”,pada aku,rasionalnye diorg ckp camtu, soh anak dara tu wat keje,jgn dok melanguk kat tangga, pegila basuh baju ke,lipat kain baju ke,sapu sampah ke, blogging ke hahahaha…lg 1 umah dulu2 kan ada tangga,klu nk masuk umah,kena lalu tangga tu,klu da ko dok situ,mengganggu la org nk jalan.

pastu penah classmate aku “s”(bukan name sbnr,tp dkat2),mkn byk,smp 2-3 polistrin mee goreng die mkn,lpas abes 1,die amek lg 1,die lapis atas polistrin kosong td, so “M” sound,”wei,kan org kate xelok mkn berlapis camtu”, si S tanye “nape plak?” si M tanye aku, “nape jan?”, aku ngan selamba jwb, ko da kebulur sgt ke?da berbulan ke ko xmkn smp xsempat nk alih polistrin kosong tu? haha…

ok,berbalik kepada tajuk entri, masa aku habis skolah dulu, aku keje selama 6 bulan kat satu kilang atap genting kat kluang,johor. dlm mase keje tu,sempat la aku berkawan ngan sorg mamat ni,xingat name die ape,sebab da lame sgt,okla,aku letak name die naim la e?di e ni dok ulu pengeli, selalu die g keje,konvoi ngan membe die,muis(aku maen bubuh je), nak dijadikan cerita, 1 mlm tu lampu moto naim ni terbakar,so tak nyale la… so si muis ni escort die,muis kat lkg ckit tolong suluh jln dpd tempat keje ke ulu pengeli tu dlm 40km kot, lbh kurang dah 25km ke 30 km nk smp ulu pengeli(masa balik keje la ni,tgh mlm), lepas satu simpang ni,tetibe je si muis ni pecut moto die(rxz),tinggalkan si naim(EX5),ni naim ni tekebil2 dibuatnye,nk kate ade moto laen ajak si muis race,xde org,diorg berdua je..

xpela…si naim ni teruskan perjalanan sampai la dengan selamatnye kat rumah die,smp2 rumah,ahli kuarge die tengah seronok mkn durian, naim join skali,die kate, masa die mkn yg 3 ulas terakhir tu, tetiba kucing die menggelupur smcm, ni naim mcm pelik ar tgk gelagat kucing die tu,tp die wat tak tau je… bapak si naim yg pandai sikit ni keluar rumah, tgk atas bumbung rumah diorg, kak PON ni baek punye tgk terawang2 kat atas tu… ngan ilmu yang bapak die ni ada, bapak die berjaya menghalau bnd tu…huh… seram xseram la kan?

korg rase korg da dewasa ke? lom lg kot,xcaye cube bace ni, n klu korg bukan pengguna smartphone,aku suggest korg download opera mini baru… puas hati…

klu korg bercadang nk beli kereta,singgah sini utk test drive proton exora peace…

{prtm}

Hasil carian :

(Visited 144 times, 5,352,395)

37 thoughts on “Kak Pon…pon pon…

  1. pernah dengar org kena rasuk ng kak pon then mengilai2. seram! dah la time tu sorang-sorang kat dapur. huhu! 😀

    jumpa depan2 tak pernah lagi, mnta dijauhkan. tp sekadar tgk org kena rasuk dah biasa sbb family sendiri pernah kena, yang lain sekadar ternampak sipi-sipi termasuk buaian bergerak sendiri pukul 2pg kat tasik perdana. xD

    • wooooo…gilek ah…tp serius ly,sy keje kat skolah,ada praskolah,sblh praskolah tu ada buaian,tiap2 ari nmpk buaian tu gerak sndr,buaian tu ada 2,satu je yg gerak2, warga skolah ni pon dah lali dah…

  2. hu3.. menakutkan.. pernah rasa ada yang ‘menumpang’ kereta aje dulu.. cuma tgk dia dari cermin belakang.. tak ganggu AcHiKz pun, jadi AcHiKz pun biar aje la.. Entah sampai mana penumpang tu pun hilang..

  3. pontianak ni mmg wujud dah banyak citer yang gua dengar dan tgk video tapi setakat ni belum pernah terserempak lagi…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge