jatuh motor…

KUALA LUMPUR: Akibat tayar motosikal pancit, seorang lelaki maut dalam keadaan mengerikan apabila dia tercampak dari jejambat setinggi 10 meter berhampiran Bangunan Parlimen, di sini, sebelum dilanggar sebuah teksi, tengah hari semalam.
Mangsa yang hanya dikenali sebagai Wong, 51, mati serta-merta di tempat kejadian selepas dilanggar teksi berkenaan yang kebetulan melalui jalan bawah jejambat.

Dalam kejadian jam 1 petang itu, Wong yang berasal dari Ampang dipercayai menunggang motosikal seorang diri dan dalam perjalanan ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) sebelum tayar depan motosikalnya pancit menyebabkan ia gagal dikawal lalu terjatuh ke bawah jejambat setinggi kira-kira 10 meter.

uuuiii…bahaya tulla…tp aku rs area2 tu mmg sll org2 tabur paku,so nnt bile ada motor pancit “tibe2″ je ada org lalu tanya…”pancit ke bang?” pastu kebetulan plak die ade tiub n brg2 nk bukak tayar…owner moto yg da xde pilhan laen,terpaksa ar terime “pertolongan” org tu…pastu tanya arge bape tuka tiub nih?paling murah pn 25…standard 30 ar… biasa ar tuh,sdangkan modal tiub br 4 ke 6 ringgit je,pam paling2 30 la…tu pn bape ratus kali die leh pkai,spanar,pembukak tayar,paling byk pn modal diorg dlm 200,die dpt “tolong ” 7 org da leh balik modal…snangnye diorg cr duit kan?tp berkat ke hasilnye?no komen…

citer psl jatuh motor ni,1st time aku jatuh motor adalah pada 18 ogos 2008 (berdasarkan blog lama aku ) sejak tu,setahun lbh aku jd takut nk bwk moto,tp still leh bwk,juz nk jd cam dulu,bwk laju,menyelit,layan corner tu xdela…tambah2 time jalan basah,lg aku takut,tgk kenderaan depan aku brek je jantung aku da rpm 8000,tp pas da 2 tahun ni,aku da brani ckitla bwk moto,da blh bwk laju,tp menyelit da xsehebat dulu,layan corner pn da xseberani dulu… dulu punye berani layan corner…sagat pedal?smp da xde getah da pedal aku dulu,layan corner 140km/h? aku up ckit 143 pn brani buat…hehe…last2 jatuh kat jln lurus…hahahaha…sorg membe aku yg same2 kaki corner gelak xberenti2 bile aku kate aku jatuh kat jalan lurus…hadoooiii… alaaaa… bnd nk jd…kan?

Hasil carian :

(Visited 68 times, 5,351,313)

8 thoughts on “jatuh motor…

  1. x pee aaa …
    bia lambat asal selamat …
    jgn JATUH kat jln lurus cam SESETENGAH org tue sudah …
    wat malu warga mat rempit sel … kuang3

  2. wah .. ayat ..
    xder insuran …
    weyh .. kurang2 doter x pnah xcdnt teruk pon ..
    pembetulan .. kalo x bwak mak .. doter biase je bwak 100++kmph ok ..
    dont drop my water face …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge