indentiti baru AlongXP :D

ok, hari ni diisytiharkan… aku dah ada identiti baru,bukan tuka k, tambah… hahaha… skang ni selain nama penuh yang mak bapak aku bg,yang tertera kat dalam ic, selain nama panggilan kawan2 rapat, selain nama alongxp, maka hari ini, tanpa segan silunya, skmm telah mengisytiharkan aku adalah pemegang callsign atau identiti bernama 9W2AXP… huhu… doa beb supaya 9W2AXP tu tak diambil org laen, supaya baru la ngam AlongXP… kan?

haha…mesti korg tak faham kan amende yang aku citer ni kan? pepehal tgk gamba ni dulu…

lagi korang blur kan?hahaha… camni la… ari tu kan aku cakap aku dah lulus RAE…ingat x? RAE ni adalah Radio Amature Exam, peperiksaan Radio Amatur.. dah lulus benda tu baru leh apply benda dalam gamba ni yang org radio amatur sebut AA, benda AA ni kiranya lesen utk bercakap kat frekuensi radio amatur la…

ok, nak diingatkan kat sini, radio amatur ni bukan cam radio era ke, hot fm ke sinar ke hape. radio amatur ni, secara simple sesimple2nye adalah, satu hobi  berbentuk teknikal untuk berhubung, kebanyakan orang skarang ni guna radio ni, konsepnye same cam social network, nak tambah kenalan, nak tahu info2.

cam kalau korang ternampak, kat kereta yang ada antena tegak panjang gile… paling banyak pasang keta jenis 4X4. tu mungkin ada la tu radio atau rig dalam keta die tu,kalau kat keta die tu ada tulis 9w2 ke,9w6 ke,9w8 ke,9m2 ke,9m6 ke,9m8 ke, tu geng2 radio amatur la tu… pada aku,benda ni lebih kurang cam social network, cuma yang ni menggunakan suara,atau audio.

haish…aku nak citer panjang2, aku pon bukan arif sangat, korang leh klik kat sini, Radio amatur on google atau post2 aku berkaitan radio amatur.

(Visited 67 times, 5,350,143)

13 thoughts on “indentiti baru AlongXP :D

  1. tahniah bro gua pun nak amik exam radio amatur ni tapi lom ada kesempatan lagi. Bro gua nak tanya apsal gua tak leh nak letak embed html kat post entry gua?

    • @muse, owh..die sll camni bro.. Ko taip dulu entri ko,taip smp abis, pastu kat kotak yg ko taip entry tu,kat belah kanan atau ada tab tulis visual ngan html,ko klik kat html,ko masukkan code tu,pastu tekanla publish.. InsyaAllah jd..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge