HP punye cerita pulak…

Sejak aku da dapat BE dari nuffnang hari tu, leh dikatakan hampir setiap ari aku dok g check earning aku, kat situ ada la tulis iklan psl HP, dan aku pon perasan,iklan HP rajin dok berjoget2 kat blog aku ni, so tergerak la ati nak tau ape cerita kan? nak klik kat iklan tu kang kena cop sbg fraud click lak…so aku pon jengah la kat website HP Malaysia untuk tau psl printer yang die nyatakan tu.

tu la yg terpapar kat HP tu… dan tertera kat situ die tulis.

“Now, for only RM271, you can print up to 6002 pages with ultra-low-cost, high-capacity ink cartridges that deliver laser-quality text, vivid colour graphics and photos. This translates into a very low cost-per-page at just 4.5 sen1 only. “

bermakna ngan hanya RM27 kite leh print 600 mukasurat dengan kualiti yang sangat cun, memula aku ingat tu untuk print itam je… sekali baca balik,ish…kaler la…. sape yang pernah pakai printer HP ni die tau la camne kualiti print kaler kalau pakai printer hp nih… aku pernah print gamba guna printer hp nih… masa tu 1st time guna hp, skali die keluar…terdiam jap aku… dalam hati “cun giler bai…”

tapi tula…ramai yang penah guna printer HP mesti mengeluh bab ink die…mahal… tapi diorg mengalah bile tanye bab kualiti, “kualiti mmg cun,tapi nak belinye tu yg xsanggup…” itu la die masalahnye… agaknye HP dengar kot keluhan pengguna2 printer die, so diorang buat la R&D untuk mengatasi masalah tu… maka terhasillah

HP Deskjet Ink Advantage All-in-One Printer K209a

dan

HP Deskjet Ink Advantage 2060 All-in-One Printer

sebagai seorang juruteknik komputer dan sebagai seorang photographer… jujur aku ckp(ni bukan sponsored post atau nak bodek nuffnang,ni jujur) tak menyesal beli printer All in One camni… satunye jimat wang, pasti jimat sbb tak perlu nk beli dua item,printer dan scanner, dan jimat space, korg takyah nak sediakan satu space untuk printer, satu space untuk scanner, ngan printer All in One ni, jus sediakan ruang untuk 1 ruang sahaja, 1 plug point dan 1 port usb, sangat sesuai untuk kegunaan semua,kat rumah sangat sesuai,kat asrama sangat sesuai, kat opis?teramat sangat la sesuai terutama untuk yang IKS(Industri Kecil dan Sederhana).

kalau korang tak caye, korg cari kawan2 yang pkai printer dan scanner yang berasingan,korg compare ngan yg pkai All In One.

Ok,iklan kejap, aku nak mintak jasa baek korg, sokong aku dlm race, mana yg pompuan tu leh jd pompom girl… tapi korg xperlu nk habiskn suara nk pekik2, tak perlu nk lompat,korg just klik pada gamba keta aku kat bwh ni je…ok? tolong ye?

ok? terima kasih atas sokongan anda semua… majulah sukan untuk negara

Hasil carian :

(Visited 155 times, 5,351,313)

14 thoughts on “HP punye cerita pulak…

  1. tul tu..aku pun pakai HP all in one printer..tapi nak beli ink dia tu kena pikir lebih sepuluh kali dulu sebab mengalahkan harga pampers anak aku tu..hehehe

    kualiti printing dia memang mantop..

  2. yup! HP punye kualiti jarang mengecewakan.. kualiti nice n seswai ngan price dia..
    supposely kalau harga dah turun macam tu apalagi.. rembat la 2,3 belas katrij.. ye tak?
    haha..
    XD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge