hoi pompuan hipokrit,mulut tuut… meh sini kau…

bunyinye panas, tambah2 kalau baca time tengahari2 ni,perghh… panas je hati… tapi camne pon, benda memang betul… maknannya bukan aku sorg je yg nampak benda nih,tapi hasrisa pon nampak tau… ini berdasarkan entri die yang bertajuk Wahai Wanita hipokrit!! Lihat dalam dirimu!!!

 

jom kite tengok ckit ayat2nye :

(klik kat gambo ni utk baca seperuh hati… hehehe)

tapi cam hasrisa mungkin nampak kat pompuan je, atau mmg die taknak menyatakan jantina berlainan sebab die pompuan. oklah, disebabkan die pompuan, die tujukan kepada pompuan, so aku wakil lelaki nak tujukan kat lelaki lak. Yup, aku pon bukannye baik, aku pon penah buat salah gak, aku pon pernah gak bergaduh, aku pon pernah gak berdendam, membenci, mengugut dan ape sume. byk la kejahatan yang nyata dan tak nyata aku penah buat, yang orang boleh tengok ngan mata kasar atau mata hati, yang org xtau pon ade, tapi makin lama, aku sedar bnd2 tu makin menyusahkan hidup aku, aku try buang satu persatu, pergh..susah beb… lagi susah dari nak buat jahat.

Tapi untuk jangka masa panjang, aku gagahkan gak la buang sume tu, yelaa… kite bukan tau ajal kite bile kan? mana tau kite baru lepas maki hamun org ke, mengutuk ke kemgumpat die ke, tetibe kite terlanggar kuda ke, kena langgar dengan lori hantu ke, tali lif putus ke, tibe2 kita meninggal dunia di tempat kejadian tanpa sempat mengucap kalimah syahadah apatah lagi memohon maaf kepada kawan2 kite, kenalan kite,sedara mara kite, tak sempat, camne?

Sampai bile kite nak cari kesalahan org? betul sangat ke kite ni? masa yang kita ada utk mencari kesalahan org laen tu, baiklah kite blogwalking ke blog2 keagamaan ke, pergi library ke, tambah kawan2 baru kat facebook ke, kat radio amatur ke kan?

daripada kite merancang nak menjatuhkan org, merancang nak menyusahkan, menyiksakan org, baik kita fikir camne nak buat kite ni lagi berguna kepada mak bapak kite, isteri,anak2 kite. Kalau kite tak suke org buat itu ini, kite tengok balik, kite buat camtu tak? fikir dari sudut yang bukannye nak belahkan diri kite, amacam?

Hasil carian :

(Visited 81 times, 5,369,674)

7 thoughts on “hoi pompuan hipokrit,mulut tuut… meh sini kau…

  1. betul….betul…betul….sangat2 la tak paham apa yg ada dalam hati dan kepala mereka ni…
    suka dengki dan membenci tanpa diketahui punca dan sebab….anggap je la org mcm tu meroyan tak tentu pasal hehehe…

  2. huhu..mmg btl entri ni..
    tp dh nama manusia..baik dan buruk tue semua dtg dr diri sdri..
    kita ssh nk lrg org mcm ni..huhu..
    xpela klw sy at least bkn sy yg bwt sdh..hoho 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge