Hari ke dua pulak… laaagi menarik kot…

ok,ni citer 2nd day pulop… Sahur semalam kira agak awal aku bangun, dan mudahnye nak bagun semalam, dan wife aku pon cepat je masak,tapi…tapi…die tak goreng telor dadar…waaaa… frust,pastu aku nk suruh die goreng, xsampai hati, nk goreng sendiri, mim alif lam sin, so aku termenung je… die tanye kenape, aku wat2 cam xfhm… 

aku tanye “telur dadar xsiap lg ke?”hehehe…

die tanye balik “nak telur dadar ke?”

aku jawab,”boleh ke?”

die jawab “boleh je…”

hehehe… pandai x aku nak mintak die gorengkan…hehehe… then g keje, smlm xterasa sgt la blur…ok lg,aku dok sibuk wat header utk sk bandar banting je la semalam sambil bw, pergh, xdpt nk “take fire” mmg buatkan aku mengantuk, serius… rase cam tengah bergaduh bermatian2 bile aku gagahkan diri menahan mengantuk nak sampaikan pukul 5 tuh… peeerrrgghhh…

tepat pukul 5(lebih ckit la), aku pon shut down laptop aku, masukkan dalam beg, berlari sambil drift keluar bilik dengan kelajuan purata 25km/j, menuju ke mesin punch card yang bos aku beli tahun lepas. kreeek…ok dah…

sepantas tazmanian devil aku berlari menuju ke kereta aku, panaskn enjin(ni lagi satu kes, selalunye rokok sbg timer aku,klu rokok tu da tggl setengah,maknanya aku da leh gerak), duduk la dalam keta smp tempreture sesuai utk gerak, terus menuju ke tempat keje wife aku, amek kunci umah.

smp je kat umah, terus aku tadah air kedalam cerek, jerang air, pastu amek daging cincang,dalam freezer, lalukan bwh air paip,utk proses nyah beku. tukar baju dulu. then siapkan bahan2 utk menyediakan makaroni goreng. kenapa aku nak masak makaroni goreng? sbb yang tu senang, campak2 je..hahahaha…

siap masak, masa berbaki 45 minit sebelum aku bwk makanan tu ke tempat keje wife aku, sbb smlm die kena keja full, 9.30 pagi, sampai 10 malam, so sebagai sorg suami yang prihatin, aku masak, aku bawak bekal tu ke tempat keje die, bile masuk waktu berbuka,kami berbuka sama2 dalam kereta aku. byk tul jasa kereta aku tuh.

so camtu jela cerita semalam.

p/s: yang kelakarnye pagi td aku sahur,aku ngan selamba baca doa buka puasa, wife aku pandang je, pastu aku sendiri tanye balik,doa apa yang aku baca,die kate doa buka puasa…hahahaha…

{prtm}

 

Hasil carian :

(Visited 90 times, 5,369,583)

32 thoughts on “Hari ke dua pulak… laaagi menarik kot…

  1. Aku ingat species macam ko dah tak byk kot…..mahal beb…kalau bini ko jenis romantik, mesti dia tangkap masyuk dgn apa ko buat….Opis mate dia mesti jelus gila punya….Mcm mana pun aku mmg respect org mcm ko….prihatin, romantik dan penyayang….keep up bro….

      • biasa la bro, bila kita buat benda baik orang akan kata. Kita buat benda tak baik orang akan kata. Jadi kita buatlah benda yang baik, berfaedah dan Allah tahu kita ikhlas..yeah u right…B+, macam darah aku jugak….

        • @suami isteri, tu la pasal…skang ni aku buat je ape yang berfaedah utk aku n keluarga aku,org nk kate ape, org nk buat ape, tu die punya pasallah… yang penting darah aku A, darah ko b+?rare ko nih… hahaha

  2. hahahha…adoila…sabo jele p bc doa bkak pose.keh3…….kalo qiqi pon blur2..awat laki aku bc doa ni..wakaka…tp bgus la..suami y prihatin.gud33333333333333333333333..msk kn utk bini…^_^

  3. pengalaman sebagai seorang suami..:)..aku tak kena lagi tapi dari sikap prihatin bro, aku dapat rasakan yang bro adalah suami yang baik..

    aku konfius..ni isteri baru ke, or isteri yang bro rujuk balik??

  4. okler bro tolong menolong ni penting sebagai suami isteri kenaler bertolak ansur. Makaroni punya gambar takder ker bro?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge