haha…puas hati aku!!!

kalau korg prasan, dlm pukul 8 lebih(mlm) aku tweet haha…br aku puas…

ni gara2 kerana aku berjaya untuk tidak ditipu oleh tauke kedai aksesori, citernye… mggu lpas, aku tuka lampu depan keta aku, aku amek lampu ni… aku tak ingat ar name die,ade org panggil lampu eagle,ade org paggil lampu projector, aku ade dengar sorg cina ni cakap,aku lupe, ni ha rupe menatang tu…

seperti yang korang boleh tengok, ada 2 lampu yg bentuk gelang warna putih,masa ni dua2 nyala, aku beli ari khamis,dan aku balik kampung malam tu gak, esoknye(hari jumaat,aku tengok lampu tu da tak nyala dah) so ari isnin ari tu, balik keje,aku pon pegi aksesori kereta yang aku beli tu.

Sekali ade sebijik kereta yang nak disiapkan cepat, tauke tu kate lame kalau aku nak tunggu, so aku kate ngan die, aku jalan2 dulu, dengan kebijaksanaan yang ada pada aku,aku pon pegi kedai elektrik auto, atau kedai yang specialist bab pendawaian(wiring) kereta, pasal lampu ke hape,diorg ni teror, aku g sana, aku soh die tengokkan dulu,apa masalah die. so orang kedai tu tunjuk satu kotak kecik yang ada wayang bersambung,die kate, selalu bnd ni yang problem.

Bukan ape, kalau aku xpegi kedai tu, nnt bile aku pegi kedai aksesori, nnt tauke tu ckp bukan lampu tu yang rosak, arus elektrik tak cukup,kena tambah tu la,kena tambah ni la, seboleh2 die xnk ngaku yang barang die yang problem, die saje nak mengabihkan duit kite, so bile aku pegi kedai aksesori tu,aku cakap bnd tu yg problem, diorg pandang same2 die, pastu sound aku, laen kali tak payah pegi sana,trus datang cni je…

eleh, macam la aku 1st beli barang kat kedai ko nih, da byk kali kot, aku da tau sangat da marketing korg tu. so nak taknak diorg tuka seketul lampu tu, haha… puas hati aku.

{prtm}

(Visited 51 times, 5,352,324)

25 thoughts on “haha…puas hati aku!!!

  1. Pingback: Komuniti Blogger — haha…puas hati aku!!!
  2. hahahha… kalau ayah aiza… mmg kaw2 dia hentam cina kedai tu… sampai skrg… xde cina berani tpu dia…

  3. hahaha..pasni konfom diorang akan terus buat kereta bro dulu..
    yg pntg kena hati2 kalau x kena auta la kita ni…
    ammboi pernah kena dulu mcm tu jgk…
    mcm2 kn putar belit..
    xnak buat diorang dah bukak hbs..
    last2 terpaksa plak kita yg berhbs…

    • @ammboi, aku penah gak kena camtu, diorg jenis terus je nak pasang, style aku, kalau aku nk beli, tapi die tak nak bagi harga yang aku nak, atau die pasang gak wlaupon aku tak conform pon nak beli, aku akan ckp, u pasang la.. sy tak nak bayar… amacam? xberani die nak pasang… hahaha…

  4. biasalah macah tuh..tauke ni tau nak untung je..bnde lain rosak bnde lain yg nk kena repair..ish2

  5. wahh..mahal tak lampu niee..nak letak kat kuda ku jugak laa..hehe..mesti lagi hemsemmmmmmmmmm…

    cina kalau beniaga nk membelit je..huh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge