Loading...

frontpage on the way…

Assalamualaikum,selamat pagi,salam sejahtera dan salam 1 Malaysia diucapkan pada semua, nk citer ni, smlm dpt idea ape yg aku nk wat ngan frontpage aku(kakicandid.com), nk wat blog gak ar,snang… sbb wordpress ni leh jd bukan stakat blog, mcm2 leh jd… tp nk jd gerai burger tu mustahilla kan? hehehehe…

So ngan tidak membuang masa dan tenaga, aku pon trus mendownload wordpress Version 3.0.4, extract, edit, masukkan detail psl database, pastu upload melalui ftp menggunakan filezilla.

Sambil tu search ar template2 yg sesuai ngan konsep fotografi kat google. byk gak… sampai bola keranjang mata aku nih. huhu… da siap upload wp tu, masa utk install wp tu lak.

mungkin ade yg tertanya2, blog pon nk kena install ke? huhu… ramai yg xtau sbb kebanyakkanye guna yg da siap cam blogger.com, so xmerasa ar pengalaman menginstall CMS cam wordpress, joomla dan laen2, forum2(klu korg kaki forum) pon sebelum korg dok post,reply atau spam pon, webmasternye nk kena install gak benda tu.

mesti ada yg terdetik dlm ati “sshnye, pkai blogger je kan snang”, hehehehe… ssh tu mmg la susah, tp sbb sy(sori la ye kejap aku kejap sy) suke menimba ilmu, suke kan cabaran n suke benda yg laen dpd org laen. so saya cuba utk cube macam2 benda… sekian sahaja utk kali ini, bile da siap frontpage tu,saya akan announce.

Sekian terima kasih

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge