Facebook akan ditutup!!!

aku terbaca entri psl facebook akan ditutup pada 12 march 2012, sebabnye,kate mark zuckerberg “Facebook has gotten out of control, and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

ape kate korg? korg rs tul ke?  blogger tu menyatakan dlm blog die “Sebenarnya laman web facebook ni dah hampir “overload”..” ngan server yg camni,n makin bertambah,korg rs overload ke?

aku ni bukan la pandai sgt… tp klu da redmummy yg blogger je pon dpt sponsor dr web hosting, inikan plak satu web yg gadang camni? mstila ada org yg invest bab bnd camni kan? dan of course la bnd yg berbaris ni bukan utk simpan code2 php,html,java ape sume tu je… mestila die simpan fail2 skali kan? n yg paling penting, database(pangkalan data dlm bahasa melayu), n dalam ni tersimpan la data2 korg, name, umo,berat badan(yg ni akan dtg,tu pon klu mark amek aku wat part time),status, language,emel, ape sume tu lah… n klu sape yg amek network,korg mst tau kan,org tu log in ke x ape sume kan?

so…ape yg aku nk bgtau kat cni… bile korg dgr je berita kate fb nk tutup,xyah la korg nk menggelabah nk paste ayat kate soh anta kat 15 kwn2, klu x fb delete profile ko,sbb klu ko xsent bnd tu,fb detect ko xactive…

adoi ai… fb tu mesti ade backend nye…a.k.a admin pagenye… even kite yg wat pages kat fb pon view kite laen dpd user biase… so mst la diorg ada data ko log in ke x ke…last visit ke… ok…ni contoh gamba satu site admin nk tgk user mane yg xaktif…

so xkn la diorg xtau…, even aku yg xpandai sgt psl web ni pon,tp bile aku masuk backend a.k.a admin page yg aku adalah adminye, aku leh tgk user name org, aku leh tgk bile die register,bile die activate,bile die last log in,kat mana die log in,pukul brape,ape post die, tu aku yg xpandai tu… org yg pandai byk dpd aku cam mark tu? mestila lbh tahu kan?

so aku harap,klu ade sape2 yg hantar kat korg bnd2 yg ayatnye lbh kurang camni…“facebook sedang mengemas kini data,sila sebarkan msg ni kpd 15 org rakan,jika anda tidak berbuat demikian,kami delete profile ko,padan muke…wek :p”, korg bls balik kat die camni… aah,ok,nnt aku soh 15 kwn aku soh klik report this person kat page ko,bia fb delete page ko sbb ko spam,nak? aku wat camtu je kat budak yg anta kat aku camtu,terus die paste ape yg aku ckp tu kat kwn2 die…hahahaha…

tp pada aku…ade bgsnye jugak fb ni ditutup, xdela budak2 ni dok main cityville dpd dpd berkumpul 4 org ke maen jutaria, xde la diorg maen farmvile dpd maen masak2… tu dr sudut berkawan utk dak2 kecik…

utk yg dewasa lak, hidup la balik forum2 anak2 tempatan nih… masyuk blk web master forum2 nih, serius la… fb ni mmg buat penurunan ketara dlm jumlah pelawat kat forum2 kat Malaysia ni…

so… take the bitter with the better…

ok,jom kita g jengah blog yanfie, suha dan syafawani

(Visited 27 times, 5,376,534)

14 thoughts on “Facebook akan ditutup!!!

  1. alah itu gimik jer tu.. mungkin ada yang tak boleh tengok org lain berjaya la kot. tu yang sebok buat cerita tu..ahaks

  2. alahai… xde guna si Mark ni nak tutup.. kalu dia tutup hilang la punca rezeki dia.. hehehe.. kdg2 pening bila tengok ramai duk forward notis tanpa pk usul periksa.. hmmm

    • tul tu ataicha, nk wat pe die tutup,dulu ssh payah die wat bnd ni,skang da snang,nk ttp blk nk watpe kan? nk bukak car wash ke hape?

  3. bosan . sejak tahun lepas lagi asyik heboh je dorang kata fesbuk nak tutup . suruh hantar mesej serupa tu la , tapi sampai sekarang tak mati2 jugak akaun fesbuk tu . adehh ==’

    • nadhirah, alah,klu diorg soh anta msg tu msg ni,wat xlayan je… xpon sound je org yg soh anta tu…ckp,aku report ko ni wat spam kang, nak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge