Earning nuffnang aku..

wah…bunyi macam nak tunjuk bape ribu aku dapat bulan ni kan?korg agak2 bape ribu aku dapat bulan ni? seribu? dua ribu? 3 ribu? beribu-ribu? beribu-ribu-ribu-ribu?

aku bukan nak belagak ngan earning bulanan aku,tapi aku nak jelaskan jumlah sebenar yang aku dapat… bila orang tengok post2 aku pasal statistik mingguan aku,orang mesti ingat earning nuffnang aku kencang… tambah2 kalau aku tunjuk statistik awstat blog aku bulan ni, dari 1 november sampai 10 november ni..

 

mesti ada yang akan kata “pergh.. mantap trafik” ,”hebat” dan macam-macam lagi… tapi korang mesti terkejut bila tengok earning nuffnang aku…

sikit kan? huuu… tulah earning aku sejak aku join nuffnang tahun 2009(kalau tak salah)..tapi aku tak kisah sangat psl earning, sbb bila dok fikirkan sangat pasal earning ni, boleh bg tekanan… yang korang tgk BE yang ada tu adalah BE utk blog sk bandar banting, laman yang aku dermakan kat sekolah tempat aku kerja…

sblm ni aku dok kejarkan jumlah visitor,memanjanglaaa aku dok bukak analytics kat nuffnang, dulu aku dapat 10 uv sehari pon aku dah seronok gila dah, tp skrg tak kejar sgt sbb selagi aku ping… insyaAllah, 300 lebih uv sehari tu boleh dicapai… so tak mustahil untuk korang pon dapat jumlah uv cam aku gak… cuba2 lah ikut tips yang aku bagi dalam entri ping blog korang kat sini…  sekarang ni aku lebih fokuskan untuk cari blogger2 yang followernya bawah dari 1000 untuk aku masukkan dalam entri2 yang aku post, macam kan penghujung entri ni… tu semua blogger2 yang komen kat blog aku…

tapi tipula kalau tak kejar earning kan? aku mengharap gak dr blogging ni aku leh tambah pendapatan,aku nak beli rumah, aku dah tak tahan sgt dah dok dengar bunyi anjing pagi petang siang mlm. nak rasa hidup yang lebih selesa tanpa perlu sakit2 pale memikirkan gaji lambat lagi…

Tapi yelah… mungkin belum rezeki aku kan? ok,jom kite g jengah blog dea,anyss dan rizzar ok? jangan lupa klik apa yang patut kat blog tu,drop komen,follow dan sebagainye… klu korg nak trafik blog korg naik,korg kena tolong org lain dulu tau…

19 thoughts on “Earning nuffnang aku..

  1. mmg mantap trafik kat sini. nuffnang mmg macam tu. tp kalau traffik da tinggi, rasanya da boleh berhijrah ke iklan lain yg lg best kot..

  2. Good info, sekurang-kurangnya dpt gak income.. Tak boleh harapkan kat nuffnang sangat. But traffik tu leh twist utk sesuatu yang lebih berharga betul tak? Btw, follow me back along 😉

      1. @alongxp, Maksudnya kalau dah bnyk traffik leh la twist visitor utk medium pengiklanan lain selain nuffnang kan. Contohnya affiliate dll. Rasanya Along lebih arif. Tapi bagi saya ada yang lebih berharga daripada wang 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge