duit…alternator…duit…alternator…

huh…aku br balik dr foo auto elctric,workshop berkaitan benda2 elektrik yg mmg sll aku g kat banting nih klu ade ape2 problem,lampu tbakar ke signal xidup ke hape ke…  k,citer psl alternator nih… citernye bermula malam td… semalam seharian aku xkua g mane2,so aku xstart ar keta…last aku kua ari sabtu malam ahad…masa tu,berdasarkan pada bacaaan volt meter,nampak ok je…tggl lg xnaek lebih 13v je…so aku rs tu biasa ar sbb ms tu aku pkai air cond…so aku xkisah sgt ar…mlm td aku nk kua g beli air…start ar keta…pn snang je start…tp ade bunyi laen mcm,aku tgk2 la ape yg patut(mcm la pandai)…mmm…cam ok je…aku pon g ar kedai,aku tgk bacaan pd volt meter,11.5 ke 12.5… mmm… aku da pelik,tp aku fikir mgkn sbb jalan dekat kot… xpe ar… pagi td aku start,cam biasa gak…tp bacaan volmeter da makin kurang…sentiasa bwh 12,kejap2 je naik 12.2, tu pn sbb tekan minyak…ok…sampai tmpt keje…matikan enjin…

dlm kul 11 lbh td aku terfikir ar…mgkin alternator aku yg rosak,so cadanganye nk try ar cek…sekali tekan alarm,senyap…aik,ape kes,da g sblh keta pn xbunyik,unlock keta pkai kunci(manual la)…try on…satu lampu kat dashboard pn xnyala…”ah sudah” kate aku dlm ati… dah kong dah…so aku cabut bateri keta aku tu,bwk g kedai,cas,da siap cas,aku try,k leh idup…so aku pon membuat ujian ke atas alternator aku,nk tau alternator aku ni problem ke x…cam ne nak wat? camni…

bahan yg diperlukan…hahaha…

1st:bahan yg anda perlukan adelah…keberanian…hahahaha…

2nd:klu xbrape brani cam sy ni…wat2 ar brani…tp jgn pgang kat besi yg connect kat bateri tu,pgang kat wayar…

k,langkah pertama, start enjin keta anda,pastu cabut wayar yg bersambung pada bateri tu… xkisah kot wayar positif(merah) atau negatif(hitam).

tggu utk beberapa ketika,klu da lame cabut,enjin xmati tu kire ok ar tu…klu pas bape saat enjin mati,tu maknenye mmg xok ar tu,cam yg aku alami td…

tp harus diingatkan,cara yg saya tunjuk tu agak merbahaya sbb klu xberhati2,percikan api leh terhasil n leh menyebabkan peralatan elektronik pd kereta leh rosak… so utk lbh slamat,sediakan duit,g kedai…hahahaha…

so,aku g la bwk keta aku tu g workshop tu,die check gune gadget2 die,mmg conform alternator aku problem…die check2,die kate benda dlm gamba ni yg rosak…

aku pon xpasti ape fungsi benda ni,bukan aku tau sgt pon, alaaaaaaaaa…silap2 mekanik yg sll betulkan enjin keta pn xtau ape benda nih…inikan aku,juruteknik komputer… die kate bnd ni yg rosak,tp mase die cek gune multimeter tu aku tgk cam ok je…tp nk wat camne kan?nk argue,aku bukan tau pe pon…so aku amek pilihan beli alternator 2nd hand,sbb budget xde… pastu aku amek blk alternator lame,memula anak die kate bapak die da kire bnd tu trade in,aku ckp,”mana ada u punya bapak ckp”,anak die call bapak die,pastu ngan muke ketat,die kate leh…haha… waaa…klu aku bg die,untung ar die,die leh recycle blk…ntah2 barang yg rosak kat alternator tu,klu die repair,xsmp 50 ringgit pon,tp die cas kat org nnt smp 100 lbh…huh… hahahahaha…

{prtm}




Hasil carian :

(Visited 1,145 times, 5,350,918)

3 thoughts on “duit…alternator…duit…alternator…

  1. Salam, Mr Along, boleh bagitau tak, tanda-tanda awal, altenator kereta nak rosak, Bukan apa saya selalu jugak pegi kawasan pantai, hutan dan sebagainya. Buatnya rosak kat satu air terjun tu, memang menangis!
    nak ke jalan besar dekat 3km.
    Sekian, terima kasih.

    • @Ekal, saya pon tak berapa pandai,tapi saya cadangkan ekal pasang volt meter, kalau kereta proton, bila alternator tu dalam keadaan baik,dia akan hasilkan volt melebihi 3.5v(selalunya 3.8) so kalau die selalu kurang dari 3.0 tu kira dah tak berapa nak elok lah tu, lebih baik pergi ke kedai elektrik kereta, mintak die tengok arus(amp) dari alternator ok ke tak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge