damn… i luv u bebeh…yeaahh…

hehehehehe… i luv wordpress sebenarnye… smlm jln2 kat blog org, tetibe jumpe 1 blog nih,tp xigt blog yg mana 1, pastu jumpe link g ke 1 lg blog, yang bestnye blog yg lagi 1 tu iaitu my.Mustaffa.org , ianya dibina menggunakan wordpress (cam aku…) hehehehe… tapi yang bestnye, aku pon tak sangka yang die gune tekanperkataan(wordpress…suke2 ati aku je translate).

dari blog die br aku tau yg ngan wordpress ni kite leh wat mcm2,snang citer mcm2 ada… byk plugin kite leh cari di wordpress.org , widget lak kebanyakannya mmg da ada kat admin dashboard… nk tanya kat uncle google ke brother yahoo ke pn ade,sepah2 jek…hahahaha…

plug in yang aku br pasang utk blog aku ni, wp-mobile detector, maksudnye…klu bukak blog aku ni melalui telefon, die akan download post n apa2 yg penting je mengikut jenis fon yang korang gunakan…

banyak lg bnd aku br pasang, tp tu sume tak ketara sangat ar cam blog protector yang mendisablekan right click n beberapa bnd lg… yeee… tau,korg leh ckp blogspot pon ade, aku xkate pon blogspot tu xbest,tp bezanya, plugin utk wordpress ni mudah kot nk cari…

tp bukan tu alasan utama aku pkai WP nih… antara sbb utama, sbb aku xsuke ikut org, kebanyakkan blogger memilih blogspot, aku pon pnah pkai blogspot… klu teror cari ar…hahahaha… tp masa tu aku lom beli hosting n domain ni lagi, satu kepuasan yang aku tak dapat capai kat blogspot,sbb aku nk domain name kakicandid.com …

yup,blogspot pon leh kan? tau…sbb blog sekolah aku pon pkai blogspot gak…so aku da discover bnd tu… aku guna blogspot utk blog skola aku sbb domain tu sndr… 1 nye sbb skola xde pruntukan khas utk bnd2 cam tu,so aku gune yg free je, nape aku xgune yg kat wordpress.org? sbb kebanyakan org kan da familiar ngan nama.blogspot.com, so utk memudahkan org laen, aku guna ar blogspot…

tp seriously, aku kekok gune blogspot, tambah2 bile insert picture, nk menyusunnye tu… payah kot… nasib baek la guru penyelaras ICT skola aku tu rajin, bile aku da give up,nnt aku crite kat die, die kirenye sambung kerja try n error tu… selesai… kadang2 kitorg same2 xdpt wat,pe lg, g minum dulu… nasib baek ar die ni sporting, n sangat bernasib baek dapat guru ICT yg berjantina lelaki,so leh lepak sesame tanpa menimbulkan fitnah…

dah melalut da aku nih…tdo dulu ar…da pukul 0443 da… tp da setting post ni publish kul 0756 hehehehehe…

Hasil carian :

(Visited 32 times, 5,367,244)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge